Prins Pap Ton Pap d'n Derde
 

Papbuiken en Papbuikinnekes,

 

Hoogste tijd om mezelf aan jullie voor te stellen. Want ik hoor jullie denken: “Wie is die Papreiger eigenlijk precies?”. Ton van Hout is de naam, 31 jaar oud en samen met mijn vrouw Loes woon ik sinds 2015 in het mooie Rooi. Maar mijn Rooise avontuur begon al vele jaren eerder. Ik neem jullie graag mee terug in de tijd.

 

Mijn jonge jaren heb ik met veel plezier doorgebracht in het Seitertse. Voetbal en Jong Nederland waren mijn grootste hobby’s. Toen ik op het Zwijsen College in een vriendengroep uit Rooi terecht kwam, ging er een nieuwe wereld voor me open. Een prachtige tijd waarin ik veel mooie mensen leerde kennen. Vanaf dat moment was ik iedere week in het mooie Rooi te vinden.

 

In 2007 richtte ik samen met onder andere Ruud Steenbakkers de Raad van Verderf op. Een collectief van een stel malloten om de boel tijdens carnaval eens lekker op te jutten. Leuke grappen uithalen met de Prins en zijn gevolg werd een dagtaak tijdens het carnaval. Van het ‘ontvoeren’ van de Prins, tot het kapen van de Prinsenwagen tijdens de optocht. Erg veel lol gehad met iedereen in en rondom het carnavalswereldje van Papgat.

 

In deze periode studeerde ik aan de HAN in Arnhem (HTS-Autotechniek). Na mijn studie ben ik bij mijn vader in het bedrijf (P+ Steel Supplies) gaan werken. We runnen in Uden een groothandel in RVS, staal en aluminium. Samen met mijn broer Arno ga ik het bedrijf overnemen.

 

Naast mijn werk geniet ik vooral ook van de mooie dingen in mijn vrije tijd. Ik ga graag mountainbiken, ben nog altijd leiding bij Jong Nederland Zijtaart, bezoek de nodige festivals en ga het liefst ieder jaar met skivakantie. Maar de meeste vrije tijd gaat momenteel op aan het maken van muziek. Ik speel de sousafoon bij de Leuk da ge d’r band en Dùbent. Wat een feest, wat een feest! Het is fantastisch om met zulke mooie mensen muziek te maken.

Ik ben zeer vereerd om Prins van Papgat te mogen zijn tijdens dit carnavalsseizoen en ik ga er samen met mijn vrouw Loes, adjudant Sander en iedereen die carnaval een warm hart toe draagt een geweldig feest van maken!

 

Denk nie aon morge, wellie goan Papgat un skôn fiske bezorge! 

Alaaf! 

Prins Ton Pap d’n Derde 


Adjudant Sander

 

Aangenaam, Sander van de Ven. Zoon van Rieky en Maarten, broer van Peter, Dirk en Koen. 31 lentes jong en in het dagelijks leven voor Hutten Catering als Banqueting Manager werkzaam op locatie Vanderlande Veghel. Samen met mijn collega’s organiseer ik elke werkdag de catering-activiteiten voor de vele honderden werknemers en gasten op de campus van Vanderlande. Lunches, diners, borrels, evenementen, meetings, enzovoorts. Droombaan toch?

 

Opgegroeid in Nijnsel West en na een paar buitenrooise Hotelschool-avonturen mijn huisraad inmiddels drie jaar geleden uitgestald aan de Eerschotsestraat (Residentie The Honor). Vele zullen mij kennen van De Beurs, waar ik 12 jaar pils getapt heb. Of van Toneelvereniging Klavertje Vier, Zwem- en Waterpolovereniging Argo, Fietsclub Bij Jezus, De Bierdrinkers, Feestband Leuk da ge d'r band of De Kornuiten. Al op jonge leeftijd bij Jachtrust, De Beckart en het Krullebollebal besmet geraakt met het carnavalsvirus. Een fantastische tijd was dat! Later bij De Beurs onder de hoede van Peter en Joke de Koning deze lijn doorgezet, maar dan aan de andere kant van de bar. Fietst, loopt, reist, organiseert, feest en festivalt graag. Oja, en probeert trompet te spelen (sorry buren).

Ik maak er ook de komende tijd nog graag met Prins Ton Pap d’n Derde, Loes en heel Papgat - jong en ouder - een schitterend (confetti)feestje van. En zoals wij altijd luidkeels roepen:

Denk nie aon morge, wellie goan Papgat un skôn fiske bezorge!

Alaaf en tot ziens in het Rooise,

 

Adjudant Sander 

 

Benoemingsakte: Prins
             
Benoemingsakte: Adjudant
           
  
PROCLAMATIE

 Ten urste, mi De Kornuiten en un hoop áánder schavuiten hangt ut mi dees dáág in de Rooise horeca zeker mi de been buite.


Ten twidde,
ôk zonder plaotjes blaozen wellie fist in de tent, mi de ‘Leuk da ge d’r band’.

Ten derde,
loat oew telefoon thuis en goa op in ‘t fistgedruis.

 

Ten vierde, un moment stilte vur alle gekke, die tijdens Carnaval de buitenlandse
Apres-ski gaon ontdekke.


Ten vijfde,
mi Jeugdprins Mareno, Adjudante Guusje en hun gevolg aon onze zij, zijn wellie overal waor het fist is van de partij.

Ten zesde,
un bietje confetti over de longe kan gin kwoad, màk doarover be d’n dokter dus nie teveul praot.

Ten zeuvende,
mi dees daag alle kleure dur mekaar, verschille gin bezwaar.

 

Ten achtste, Burgemeester van Rooij en z’n college kunne tijdens Carnaval naor de zon want degene die dan heerst dè is onze Ton.

 

Ten negende, gebruik oew verstand, zurg da ge mi fiets of borrelbus elders aonbeland.

Ten tiende, wij veine de inzet van ons gevolg heul erg tof dus daorvur niks dan lof.

Ten elfde,
Denk nie aon morge, wellie goan Papgat un skôn fiske bezorge!

 


             

 

 
© vanHeeschBeheer - 2018 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.