Tip 1. Ze wete al waor af en waor oan.
De bevolking van Papgat is vanaf heden naarstig op zoek naar een BP-er (Bekende Papbuik-er). De identiteit van deze persoon wordt in bepaalde kringen uiterst geheim gehouden. Er is geen duidelijk signalement, geslacht noch leeftijd zijn bekend. Hij of zij wordt ervan verdacht het nieuwe kopstuk te worden van een goed georganiseerde bende die voornamelijk actief is tussen 11 november en as-woensdag. De BP-er wordt geacht zich regelmatig in het gezelschap van een secondant en twee handlangers te begeven. Daarnaast wordt hij gesteund door een groep informanten die samen met deze BP-er plannen aan het voorbereiden zijn voor een spectaculaire onthulling van hun identiteit. Naar verwachting gaat deze onthulling plaatsvinden op zaterdag 11 november van dit jaar. Kortom: we zijn weer op zoek naar de Neije Prins van Papgat. De komende weken kunt u aan de hand van 11 tips de ware identiteit van de nieuwe hoogheid proberen te ontrafelen. De eerste tip die het nieuwe koppel heeft weggegeven luidt: Ze wete al waor af en waor oan. Hoewel deze cryptische omschrijving nog niet zoveel prijs geeft over de identiteit van de BP-ers moet er wellicht gezocht gaan worden in de hoek van de af-nemers en de aan-nemers. Zijn ze misschien goed met knoppen die ze af en aan kunnen zetten of rijden ze af en aan met van allerlei materialen? Verkopers prijzen hun artikelen graag bij u aan maar prijzen ook wel eens af. Zijn ze veel af-gevallen maar zijn er in de vakantie weer de nodige kilo’s aan- gekomen? Ook suggereert deze tip dat ze al een tijdje in het circuit meedraaien en lijken ze alles al te weten wat van het nieuwe kopstuk verwacht wordt. Een tweede kleine hint vindt u verstopt in deze tekst. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van deze BP-er al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 2. Ze wete nie wa ze wille.
In de war Na de eerste tip van vorige week, overheerste een heel positief gevoel. De Neije, de Bekende Papbuik-er wist immers waor af en waor aon. Ook al heb je nog geen idee wie in 2018 de scepter over Papgat zou gaan zwaaien, het was goed om te lezen dat ze van wanten weten en klaar voor de taak die hen te wachten staat. Maar de tweede tip zet die gedachte weer helemaal op zijn kop. Tip 2: Ze wete nie wa ze wille. Het is tijdens de Rooise Kermisdagen natuurlijk erg moeilijk om onopgemerkt te blijven voor een aankomende hoogheid. Moet je nou wel of geen praatje maken met de voorzitter van de Prinskeuzecommissie, zwaai je niet per ongeluk naar iemand die je eigenlijk niet zou moeten kennen en hoe gedraag je je als er in jouw bijzijn druk gespeculeerd wordt over wie de Neije zou kunnen zijn komend jaar? Dilemma’s die je als aanstaande Prins van Papgat steeds weer tegenkomt. De komende maanden staan bol van liegen, bedriegen en voor de gek houden. En daar moet je tegen kunnen! Wordt het nieuwe koppel dat nu al weer te veel? Komen ze terug op hun besluit om de komende carnaval te willen regeren over Papgat? Hopelijk weten ze in dat geval wel heel goed wat ze willen maar zijn ze op andere vlakken wat besluiteloos. Zijn ze de laatste tijd heel vaak van baan veranderd of misschien vaak verhuisd? Ligt de menukaart voor hun neus maar weten ze echt niet wat ze moeten kiezen om te eten? Twijfelen ze tussen 2 carnavalsclubs: zullen we nou bij die of bij die? Gaan we nu wel of niet mee doen aan de optocht? Kortom een stelletje draaikonten. Een tweede kleine hint vindt u verstopt in deze tekst. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van deze BP-er al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 3. Ze hebbe gruun vingers.
Facebook is een sterk platform. Zo bleek ook weer afgelopen week. Er wordt een berichtje met coördinaten op facebook geplaatst en alle jagers, in groepjes of individueel die het mysterie van de Neije willen ontrafelen, gaan er op af als vliegen op een pot appelstroop. De foto’s die ter plaatse aangetroffen worden, hebben een link met de tips in deze krant. Als u dus ook die extra tips wilt ontvangen, like dan de facebookpagina: Tips van Papgat. Immers des te meer aanwijzingen en tips, des te dichter je bij de ontmaskering van de ware identiteit van de Neije en zijn gevolg komt. De geplaatste foto’s hebben ook een onmiskenbare link met de volgende tip die weggegeven wordt. Tip 3: Ze hebbe gruun vingers. Automatisch gaat je gedachte dan naar een hovenier, boomkweker of ieder ander beroep dat met plantjes, bomen, tuinen of groenonderhoud te maken heeft. Het kan ook dat hun eigen tuinen er perfect bij liggen en ze daar menig uurtjes in vertoeven om te snoeien, schoffelen en grasmaaien. Een andere insteek kan zijn dat ze letterlijk groene vingers hebben of handschoenen dragen met groene vingers. Een tandarts, chirurg, doktersassistent dragen vaak groene handschoentjes of medewerkers van een schoonmaakdienst. Ook in de sport worden handschoenen gedragen. Is het een keeper, een wielrenner of golfer. En wat dacht je van de universele werkhandschoen, die is ook vaak groen. Zou de Neije veel klussen thuis of in zijn werk? Er zijn ook carnavalsclubs waar groene handschoenen worden gedragen. Is dat de richting waarin we moeten zoeken? Ook deze keer is er een extra hint in de tekst verstopt. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
© vanHeeschBeheer - 2017 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.