Tip 1. Papgat kleurt ze goed.
Rood, geel, groen, de kleuren van Papgat staan iedere rasechte Papbuik natuurlijk goed. Een tip die naar elke fanatieke carnavalsvierder kan leiden dus daar schieten we niet veel mee op. Het zal toch niet weer een schilder zijn net zoals Berry vorig jaar of wonen ze in de Streepenstraat en doen ze al jaren mee aan de verkiezing van kleurrijk Papgat? Tijdens de carnaval geven veel carnavalsclubs kleur aan de optocht en er zijn er die tijdens de Kapellenavond een lied zongen over “De Kleuren van Papgat”. Lopen ze veel tegen rode en gele kaarten aan of werken ze in de groenvoorziening? Het zijn in ieder geval geen kleurloze types en daar houden we in Papgat wel van. Heeft u na deze ene tip al een ingeving wie de Neije en zijn adjudant gaan worden, dan mag u het in geuren en kleuren vertellen aan de voorzitter van de PK Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
Tip 2. Ze goan gère van bil
Billenkoek Van de tweede tip die ik kreeg van onze nieuwe Hoogheid, ben ik toch wel wat geschrokken. Meteen al zo’n persoonlijke informatie met alle mensen in Papgat delen is niet niks. Leest u zelf maar. Dat het gezonde mensen zijn die wel van een verzetje houden weten we nu of zouden ze het toch niet wat op een andere manier bedoelen? Waren het vroeger kwajongens en hebben ze veel billenkoek gehad? Of beoefenen ze een sport waarbij de billen belangrijk zijn zoals paardrijden of wielrennen? Ook moet ik denken aan zo’n stier van Buffalo Bill waar je rondjes opdraait en er dan afgegooid wordt. Biljarten zou ook nog kunnen of zijn ze royaal in het uitgeven van biljetten om hun ‘bills’ te betalen? Begint u al wat te dagen na deze openhartige tip en heeft u een idee wie de Neije en zijn adjudant gaan worden, stuur dan een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
Tip 3. Ze bespeulen bekánt alles
Speulenderwijs Trompet, klarinet, saxofoon, trombone, grote trom. Bespeult de Neije samen met zijn adjudant en misschien wel met de dames en de kinderen al deze instrumenten? Voetbalveld, hockeyveld, tennisveld, korfbalveld, jeu-de-boules-baan. Bespeulen ze samen met elkaar zowat alle sportvelden van Rooi? Keezen, Mens-erger-je-niet, schaken, Triviant, Monopoly. Hebben ze met elkaar alle speelvelden al een keer bespeuld? Ik denk dat ze vooral óns bespeulen, ons voor het lapje houden en aan het lijntje. Ze speulen af en toe een beetje met de waarheid en bespeulen de mensen om hen heen om maar niet voortijdig onthuld te worden. En de jagers, die speulen het spelleke gewoon mee.
 
Tip 4. Ze vieren carnaval mi jong en oud
De vierde tip van het nieuwe carnavalsduo doet me deugd. Ze vieren carnaval met de oudjes en met de jeugd. Uit ervaring weet ik dat de prins van Papgat en z’n gevolg alle inwoners van Papgat gaan bezoeken in hun regeerperiode. Odendael kan zich op meerdere bezoekjes verheugen en de kinderen op de scholen worden ook zeker niet vergeten. De jeugdtent in Rooi is een begrip in de wijde omtrek. Daar wordt carnaval gevierd met de allerjongste en ook de al iets wat oudere jongeren. Het vieren van carnaval wordt ze met de paplepel ingegeven. In veel carnavalsclubs zijn ook jongere en oudere leden vertegenwoordigd. Zou de Neije zich bemoeien met de organisatie van een kindermiddag bij één van die clubs? Of de kaartavond voor de wat oudere leden? Geweldig zou het zijn als het een prins wordt uit 3 generaties echte Papbuiken. Vierde hij altijd al carnaval met zijn vader en is zijn zoon nu ook door het carnavalsvirus besmet? Carnaval is in ieder geval voor alle leeftijden. Jong geleerd is oud gedaan. Was dit de gouden tip en denkt u te weten wie de Neije en zijn adjudant gaan worden, stuur dan een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
Tip 5. Hij hed di jaor unne koie zomer gehad
Goede tijden, slechte tijden De vijfde tip die ik gekregen heb van de toekomstig prins van Papgat is niet zo’n fijne. Wat zou er gebeurd zijn? Had hij net die ene week vakantie toen het niet zo’n mooi weer was? Is er iets anders gebeurd op vakantie dat niet zo leuk was? Pech onderweg of ziek geworden? Hij zal toch niks gebroken hebben? Het kan ook zijn dat hij een koie oogst had dit jaar of dat de koikarpers in de vijver het warme weer niet hebben overleefd? En als hij de hele zomer door heeft gewerkt terwijl iedereen vakantie aan het vieren was, dan hedde ok unne koie zomer gehad. Na een koie zomer komt hopelijk wel een goeie winter. Het komende carnavalsseizoen zal de koie zomer doen vergeten en zal de Neije met zijn adjudant laten genieten van alles wat komen gaat. Was dit geen koie maar een goeie tip en denkt u te weten wie de Neije en zijn adjudant gaan worden, stuur dan een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
Tip 6. Blauw, blauw, blauw
En de kleur is… Bij het horen van deze tip begon ik spontaan te zingen. Het deed me denken aan een heel mooi nummer van The Scene maar ook kwam er een oud liedje van Heino over een Gentiaan naar boven drijven. Er kunnen veel associaties met de kleur blauw gemaakt worden maar als je drie keer blauw bent dan heb je er toch echt wel zat gehad. Natuurlijk zijn er ook carnavalsverenigingen die de kleur blauw dragen of sportclubs die in het blauw op het veld staan. Misschien hebben ze met zijn drieën blauwe ogen of hebben ze drie zonen? Ik hoop wel dat de Neije geen vervelende ervaringen heeft met de politie of de belastingdienst. Dat zou dan wel weer die koie zomer verklaren. Wie heeft er blauw bloed door de aderen stromen en wordt de Neije Prins van Papgat? Als u een vermoeden heeft wie de Neije en zijn adjudant gaan worden, stuur dan een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
Tip 7. Ze hèn iets mi tukkers
In dromenland Deze keer maar eens Wikipedia er op na geslagen. Wat zegt deze online encyclopedie over een tukker. “Een bijnaam die door sommige Nederlanders wordt gegeven aan een Twentenaar”. Verder lezend stuitte ik toch wel op en zeer opmerkelijk stukje tekst dat ons duidelijk een bepaalde richting in stuurt. Leest u het zelf maar eens na. Misschien komen de partners van de Prins en Adjudant uit het oosten van het land. Of zijn ze op een andere manier verbonden met de Tukkers door werk of hobby. Een jaarlijks bezoekje aan de Zwarte Cross misschien? Het kan ook simpelweg zijn dat ze gewoon goed kunnen slapen en ook de mensen in hun omgeving. En om alvast te wennen aan de prinsmobiel zou het ook zomaar kunnen dat ze zich onlangs nog rond hebben laten rijden in een tuktuk. Heb jij niet liggen tukken en weet jij wie de Neije Prins van Papgat en zijn Adjudant worden? Stuur dan een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
Tip 8 . Ze hèn sterallures
Ranking the stars De achtste tip die ik ontving van de Neije Hoogheid belooft heel wat goeds. Als prins moet je natuurlijk in de schijnwerpers durven staan en als een ster kunnen stralen bovenop de prinsenwagen tijdens de Rooise carnavalsoptocht. Een beetje gepaste kapsones, wat de letterlijke vertaling is, kan daarbij geen kwaad. Wellicht hebben ze al wel vaker in de spotlights gestaan bijvoorbeeld bij de prinsenzittingen of bonte avonden. Een playback-act bij een van de Rooise voetbalclubs heeft ze misschien ook wat sterallures gebracht. En er zijn vast nog meer evenementen te bedenken waarop de toekomstig prins en zijn adjudant een sterrenwaardig optreden hebben kunnen geven. Maar waar vinden we nog meer sterren? Op de voetbalshirts van PSV, de vlag van Amerika of bij Restaurant Wollerich. Maar ook al hebben ze wat kapsones, echte sterren zullen het sowieso worden: De sterren van Papgat 2017. Welke sterren gaan er stralen op 12 november tijdens het 11-11-bal en worden de Neije Prins van Papgat en zijn Adjudant? Heb je een idee, stuur dan een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
Tip 9. Sterk spul!
Vrienden voor het leven Drank, stoere mannen en Fisherman’s Friend zijn de eerste dingen die bij me opkomen bij het lezen van tip 9 die de Neije Prins van Papgat me gestuurd heeft. Die eerste 2 dingen passen natuurlijk precies in het plaatje van wat er van een prins en zijn adjudant wordt verwacht. En elke stoere man moet ook wel eens een traantje wegpinken of kwam dat nu toch door die Fisherman’s Friend? Sterke koffie, een flinke borrel, chilipepers, schoonmaakmiddel, 10-secondelijm? Allemaal sterk spul. Brengen ze uren in de sportschool door of hebben ze in hun werk te maken met sterk spul zoals zware vrachtwagens of landbouwvoertuigen? Vertellen ze graag sterke verhalen bij een pilske aan de bar of zijn het types die niet kapot te krijgen zijn en een beresterke conditie hebben? Ze zullen in ieder geval sterk in hun schoenen moeten staan om heel het carnavalsseizoen vol te kunnen houden. Het zal me benieuwen of we op aswoensdag nog steeds kunnen zeggen: “Ut war een stèrk spulleke, die twee”. Maar samen staan ze vast sterk. Denk je na een sterke borrel nu echt te weten wie de Neije Prins van Papgat en zijn Adjudant gaan worden? Stuur dan een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
Tip 10. Ze zèn ut bei al ooit gewist
Herhalingsoefening Ervaren mensen, zijn het want ze doen het niet voor de eerste keer. Twee keer dezelfde prins is in het verleden wel eens gebeurd maar dat was ergens halverwege de vorige eeuw. Nu is dat toch echt niet meer de gewoonte. Misschien dat een naamgenoot hem voor is gegaan en krijgen we nu een Bart, Igo, Erwin of Maarten den twidde? Ook een adjudant met een naam die al eens is geweest zou best kunnen. Zijn ze in hun jeugd al actief geweest met carnaval en is het misschien zelfs een voormalige jeugdprins? Ach, misschien zijn ze wel allebei al ooit kampioen ergens in geweest of zijn ze al ooit de prins op het witte paard geweest en zijn ze allebei getrouwd? Hebben ze al ooit bij de onthulling op het podium gestaan en hebben ze zich voorgedaan gedaan als prins en adjudant en zijn ze het daarom al een keer geweest? Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de diverse jagersgroepjes het er maar moeilijk mee hebben om het juiste koppel op te sporen dit jaar. Hele FBI- achtige taferelen doen zich voor compleet met fotowanden en vrijdagmiddag-updates. De PK-commissie hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat er bij hen wordt ingebroken want hun huizen worden continu bewaakt. Nog even volhouden, een beetje puzzelen, pokéballen verzamelen en foto’s analyseren en dan weten we eindelijk wie de Neije Prins van Papgat wordt. Denk je na wat gegis naar wat is gewist, te weten wie de Neije Prins en zijn adjudant gaan worden? Stuur dan een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
Tip 11. Ze komme uut d’n hei of uut d’n mast
Resumé De laatste tip alweer. Een extra aanwijzing waar ze vandaan komen wellicht. D’n hei zou de Sonse hei kunnen zijn, de Vlaghei of d’n Heikant misschien maar waar je vandaan komt als je uit d’n mast komt. Geen idee?! Is het er een van Van der Heiden of wordt met mast veevoer bedoeld. Je hoopt toch niet dat ze met eikels geassocieerd kunnen worden. Dat gaat helemaal in tegen hetgeen je van een nieuw Nog efkes alles op een rijtje. De kleuren van Papgat staan de Neije Prins en Adjudant goed, ze gaan gère van bil en bespeulen bekant alles. Ze hebben iets gemeen met tukkers en zijn vaak blauw, blauw, blauw. Misschien dat ze daarom een koie zomer hebben gehad? Zo achter elkaar klinkt dat als een heel wild duo dit jaar maar ze gaan ook carnaval vieren met jong en oud, hebben ervaring want ze zijn het al ooit geweest en samen zijn ze sterk spul! Met een dosis sterallures erbij die ze schijnen te hebben, gaat het vast weer helemaal goedkomen het komende carnavalsseizoen. Nog een paar dagen en dan weten we het. Wie komen er uut d’n hei of uut d’n mast gesprongen op het podium in De Beurs tijdens het 11-11-bal a.s. zaterdag. Dat wil je toch niet missen? Daar moet je bij zijn geweest! Zaterdag 12 november a.s. tijdens het 11-11-bal kunnen we dan eindelijk gaan zien of de jagers dit jaar mis of raak hebben geschoten? Weet jij wie de Neije Prins en zijn adjudant gaan worden? Insturen kan nog steeds. Stuur een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.
 
© vanHeeschBeheer - 2017 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.