Tip 1. Un fistneus stoa ze goewd!
Eindelijk is het zover, de jacht op ’t Neij koppel is weer geopend. Of anders gezegd; de vergrootglazen mogen uit de la en de Speurneuzen mogen worden opgezet. Trouwens, over neuzen gesproken, dat brengt ons meteen op de eerste echte tip: “Un fistneus stoa ze goewd!’’ Zouden we dit seizoen te maken hebben met een modebewust koppel, dat het opeens belangrijk is of één en ander wel flatteert? Dan moet de kledingcode van het gevolg wellicht ook onder de loep, want is dat dan nog wel goed genoeg? Of hebben ze wellicht een neus voor goeie feestjes? Dan zou de speurtocht in de kroegen plaats kunnen vinden of wordt het rondrijden door Papgat om nachtelijke feestpartijen op te sporen.... Het zou ook nog kunnen dat er letterlijk sprake is van neuzen van formaat, zodat kandidaten met een klein , schattig neusje van de lijst af kunnen? De fistneus kan ook een metafoor zijn voor humor; wat staat ons dan te wachten.....het is alleen te hopen dat het zaakje niet stinkt! Afijn, hoe je het ook wendt of keert, het jachtseizoen is open. Steek vooral jouw neus in deze Papgatzaken, volg de tips en snuffel rond. Want wie zich verstopt achter een feestneus; moet te vinden zijn. De losse letter bij deze tip vormt samen met de letters van de andere tips een extra aanwijzing. Denkt u de ware identiteit van ons Neij koppel al ontdekt te hebben, dan kunt u de namen doorgeven aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
Tip 2. Ze hebbe ut beij al unne keer meuge doen.
Misschien Na de eerste tip van vorige week was ik er toch wel gerust op dat de prinskeuzecommissie ook dit jaar weer een goed duo heeft gevonden. Als een feestneus ze goed staat, staat dat ook vast en zeker garant voor een geweldige Prins en Adjudant die van een lolletje houden en de lach aan hun broek hebben. De tweede tip schept er veel vertrouwen in dat het ook het komende carnavalsseizoen weer helemaal goed gaat komen. Deze tip is namelijk heel duidelijk. Het zijn namelijk een Prins en Adjudant die al eens eerder hebben mogen regeren over Papgat. Tip 2: Ze hebbe ut beij al unne keer meuge doen. Helaas zal het deze keer ook wel niet zo gemakkelijk zijn als het lijkt. Dat ze het als eens eerder hebben mogen doen, betekent vast niet dat ze al eens eerder aan het roer van Papgat hebben gestaan. Maar er is in ieder geval wel iets dat ze allebei al eens eerder hebben gedaan. Ook hebben ze dat dan mógen doen en is het niet iets wat ze moesten doen. Dat impliceert eigenlijk dat ze het een eer vonden om het te doen en dat het een vrijwillige keuze was. Misschien mochten ze allebei al eens deelnemen aan de Prinsenzittingen of mochten ze voorzitter van een carnavalsclub zijn. Misschien hebben ze allebei al wel eens een steek mogen dragen in de Raad van Elf van Papgat of misschien wel in een van de andere kernen van Meijerijstad. Misschien hebben ze al eens een keer in de prinsmobiel mogen rijden of misschien hebben we het toch over een voormalig jeugdprins en adjudant. Misschien heeft het helemaal niks met carnaval te maken maar hebben ze allebei al eens mogen trouwen of misschien zijn ze allebei al een vader mogen worden. Misschien hebben ze op de kermis gewoon al eens een keer op hun eigen foto in de schiettent mogen schieten voordat alle jagers dat hadden gedaan. Misschien, misschien, misschien. Het is nog zo veel gissen. Het kan nog alle kanten op. Misschien dat u nu toch al een idee heeft over de identiteit van de neije prins en zijn adjudant. Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30. De losse letter bij deze tip vormt samen met de letters van de andere tips een extra aanwijzing.
 
Tip 3. Ze heure elke’n dag utzelfde.
Repeterend Wat heb ik mijn ogen goed de kost gegeven tijdens het fantastische evenement Samenloop voor Hoop van vorige week. Als er ergens een plek is waar de neije Prins van Papgat en zijn adjudant gespot zouden moeten kunnen worden is het natuurlijk bij zo’n groots evenement waar heel Papgat voor uitgelopen is. Diverse mensen die niet alleen het KWF maar ook de carnaval een warm hart toedragen heb ik voorbij zien komen. Maar, liep de Neije daar ook tussen? De derde tip doet daar in ieder geval geen boekje over open. Tip 3: Ze heure elke’n dag utzelfde Elke dag hetzelfde? Dat klinkt een beetje saai. Ze zullen deze keer toch geen duo hebben uitgezocht dat niet van verandering of spontane verrassingen houdt. Waarschijnlijk moeten ze gewoon iedere dag vroeg op en horen ze ’s morgens allebei hetzelfde geluid van de wekker. Elke dag, dus ook in het weekend zou op een boer kunnen wijzen die ook in het weekend klaar moet staan voor zijn veestapel. De Neije en zijn adjudant zouden ook dezelfde ringtoon op hun telefoon kunnen hebben en met regelmaat worden gebeld voor hun werk of door hun vrouw. Als ze van die vrouw dan maar niet elke dag te horen krijgen, dat ze weer te laat thuis zijn en dat het weer hetzelfde liedje is. Misschien is het gewoon wel letterlijk elke dag hetzelfde liedje dat ze horen en luisteren ze allebei graag naar Radio 100% NL. Aanhangers van het Hollandse lied, dan kunnen ze de muziek van de carnavalskapellen ook wel waarderen. Of repeteren ze zelf elke dag hetzelfde liedje op hun trompetje of saxofoon. Als ze elke dag hetzelfde horen wonen de Neije en zijn adjudant wellicht dicht bij elkaar in de buurt en horen ze daarom dezelfde geluiden. De voorbijrazende auto’s op de A50 of de overkomende vliegtuigen in Nijnsel. De specifiek gemarkeerde letter bij deze tip vormt samen met de letters van de andere tips een extra aanwijzing. Nog meer aanwijzingen worden bekend gemaakt via de facebookpagina “Tips van Papgat 2.0”. Als u die pagina liked, ziet u als eerste waar en wanneer de nieuwe tips te vinden zijn. Al een idee wie de neije prins en adjudant gaan worden? Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
Tip 4. De Neije is ’t al 3 keerre gewist
Prinsjesdag De derde dinsdag in september: Prinsjesdag. Een dag waarop in Nederland bekend wordt gemaakt of we er volgend jaar in koopkracht vooruit of achteruit zullen gaan. Kortom of we de komende carnaval een paar pilsjes meer of minder kunnen pakken. De oud-prinsen van Papgat, verenigd in de Federatie Oud Prinsen (FOP), hebben traditiegetrouw hun jaarlijkse uitje op Prinsjesdag. En zo geschiedde ook gisteren. Gevist werd er naar nieuwe tips en Prins Ton III werd goed voorzien van een lekker pilsje. Na het nuttigen van menig biertje is de kans dat hij zich per ongeluk verspreekt immers het grootst. Maar of dat ook is gebeurd? De 4e tip die ons moet leiden naar de neije Prins van Papgat hadden ze toen nog niet gehoord. Deze wijst er echter op dat de oud-prinsen het misschien wel in eigen kring moeten zoeken. Tip 4: De Neije is ’t al 3 keerre gewist Drie keer Prins van Papgat is in de geschiedenis van Papgat nog nooit iemand geweest maar drie keer een prins met dezelfde naam die was er wel. Zo was er al drie keer een prins Ton en ook een prins Frans. Zou de Neije dan de 4e worden met deze naam? Drie keer kampioen met het voetballen of een andere sport, drie keer eerste tijdens de carnavalsoptocht. Ook zou hij opgetreden kunnen hebben op een zittingsavond en dat al drie keer in de hoedanigheid van prins hebben gedaan. Of was hij bij de onthulling van de Neije tijdens het 11-11-bal al drie keer een stand-in van de Prins om iedereen op het verkeerde been te zetten? Wellicht is hij toch wel drie keer eerder een prins geweest maar dan de prins op het witte paard. Als hij het al drie keer is geweest dan hoop ik wel dat hij er nog zin in heeft om het een vierde keer te zijn. Of is dit misschien de kers op de taart? Was hij alle vorige keren toch niet helemaal echt een prins en kan hij nu eindelijk als de enige echte Prins van Papgat aantreden? De specifiek gemarkeerde letter bij deze tip vormt samen met de letters van de andere tips een extra aanwijzing. Nog meer aanwijzingen worden bekend gemaakt via de FB-pagina “Tips van Papgat 2.0”. Als u deze pagina liked, ziet u als eerste waar en wanneer er nieuwe tips te vinden zijn. Al een idee wie de neije prins en adjudant gaan worden? Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
Tip 5. Ze lijke nie op mekoare
Verschillend Tip nummer 5 alweer. En, al een idee? De richting die vorige week ingeslagen is, zou toch wel eens de juiste kunnen zijn. Een 4e Prins Ton of een 4e Prins Frans behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Dan past deze nieuwe tip er logischer wijs heel goed bij. De Neije zal immers niet snel op een voorgaande naamgenoot lijken. Deze week moeten we gaan kijken en vergelijken. Tip 5: Ze lijke nie op mekoare Waarschijnlijk zijn het gewoon de neije Prins en adjudant die niet op elkaar lijken. Verschillen ze in lengte, haarkleur, gewicht of misschien verschillen ze wel van geslacht? Het zal geen tweeling zijn zoals ook al wel eens eerder is gebeurd want die lijken doorgaans wel op elkaar. Houdt de één van muziek en de ander van sport, is de één getrouwd en de ander niet of heeft de één misschien zonen en de ander dochters? Lijken ze niet op elkaar omdat ze met carnaval ieder in een andere outfit of in een kiel van een andere club rondlopen? Misschien hebben de Neije en zijn adjudant wel dezelfde naam maar lijken ze ondanks dat toch niet erg op elkaar. Ook al lijken ze op één of meerdere punten niet op elkaar, één ding zullen ze toch wel gemeen hebben: ze houden van carnaval in Papgat. Tijdens carnaval maakt het immers niet uit hoe verschillend je van elkaar bent. Samen maken we er met iedereen een heel groot feest van! De Neije strooit dit jaar flink met tips en aanwijzingen. Afgelopen weken zijn er op carnavaleske tijden extra tips bij onder andere D’n Einder en het zwembad weggegeven. Deze tips maken de zoektocht naar de Neije een stukje gemakkelijker. Houd de facebookpagina Tips van Papgat 2.0 in de gaten daarop wordt de tijd en plaats van de extra aanwijzing bekend gemaakt. Ben er snel bij want de tip is maar tijdelijk aanwezig. Met al die informatie moet het toch een eitje zijn om achter de ware identiteit van de Neije en zijn adjudant te komen? Ook nog een extra tip kun je vinden door de speciaal aangegeven letter in deze tips te verzamelen en er een woord van te maken. Al een idee wie de neije prins en adjudant gaan worden? Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
Tip 6. Ze hebbe ze nie in hunne jas zitten
Uitgekleed We zijn over de helft. Vandaag alweer de zesde van elf tips. Tijd voor een korte resumé. Het zijn feestneuzen die niet op elkaar lijken. Ze hebben het wel allebei al een keer gedaan. De Neije is het zelfs al drie keer geweest. En na drie keer heb je dan zeker ook vaak hetzelfde gehoord. Begint er al een lampje te branden? Misschien dat tip 6 nog een zetje in de goede richting kan geven. Tip 6: Ze hebbe ze nie in hunne jas zitten Wat hebben ze niet in hun jas zitten? Hebben ze geen zakken in hun nieuwe carnavalsjassen? Wellicht zijn ze die vergeten er in te maken toen ze onlangs een nieuw tenue hebben aangeschaft voor hun carnavalsclub. Tegenwoordig verruilen veel clubs hun boerenkiel voor een stijlvolle jas. Of gaat het hier om een doktersjas, een lab-jas of een stofjas? Als er geen zakken in zitten kunnen ze hun handen er ook niet insteken. Dat is dan wel weer positief. Het zijn dus mensen die graag hun handen uit de mouwen steken en graag een steentje bijdragen aan van allerlei activiteiten. Als ze geen zakken hebben, kunnen ze hun ogen ook niet in de zak hebben. Het is vast een duo dat hun ogen graag de kost geeft en geniet van alle mooie dingen die gebeuren tijdens het geweldige carnavalsfeest in Papgat. Het kan ook zijn dat de mot niet in hun jas zit. Met andere woorden dat hun carnavalsjasje nog jaarlijks gebruikt wordt en zo niet de kans krijgt om aangevreten te worden door de motten of ander ongedierte. Ook sommige dieren doen ’s zomers figuurlijk hun jas uit. Een schapenboer zou zomaar een kudde zonder jasje van bont kunnen hebben op dit moment. Of hebben hun honden net een trimbeurt gehad en daarmee hun jasje uitgedaan? Piepers kun je ook jassen, of te wel je ontdoet ze van hun jasje. Maar wat geschilde aardappels nou met een prins carnaval te maken zouden kunnen hebben? Het is nog steeds gissen en gokken. Een gokje wagen? Of is het al helemaal duidelijk? Geef dan de namen van de neije prins en zijn adjudant door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30. Voor de puzzelaars onder ons: de gekleurde letter bij deze tip vormt na 11 weken een extra aanwijzing.
 
Tip 7. De carnavalskleure zèn ze nie vrimd!
Kleurrijk Carnaval is een kleurrijk feest. Er lopen veel kleurrijke types rond in kleurrijke kleding en er zijn van allerlei kleurrijke creaties te bewonderen tijdens de carnavalsoptochten. Ook de kleuren van een carnavalsclub zijn vaak heel kenmerkend voor die vereniging en die zie je dan ook in alles terug. Jassen, kielen, hoeden, pruiken en zelfs klompen worden uitgevoerd in de kleuren van de eigen club. De echte carnavalskleuren in Papgat zijn echter rood, geel en groen. En de volgende tip doet vermoeden dat de ze daar wel raad mee weten. Tip 7: De carnavalskleure zèn ze nie vrimd! Blijkbaar hebben de Neije en zijn adjudant dus iets met de kleuren rood, geel en groen. Het kan zijn dat de carnavalsclub waarvan ze lid zijn één van deze kleuren in hun tenue heeft zitten. Er zijn zelfs clubs die alle drie die kleuren gebruiken in hun huisstijl. Het kan ook zijn dat deze kleuren in de bedrijfskleding zitten die ze dagelijks dragen. Bij kleuren denk ik ook aan vlaggen. Is de Neije van de zomer op vakantie geweest naar een land met de carnavalskleuren in de vlag. Dat zou dan Bolivia, Ghana of Portugal kunnen zijn. Of doen ze elk jaar mee aan de vlaggenparade en hangt de vlag van Papgat in de carnavalsperiode te wapperen aan de gevels van hun huizen? Heel veel snoepjes heb je ook in deze kleuren of wat te denken van confetti? Alhoewel, dat hebben we afgelopen carnavalsseizoen al meer dan genoeg over ons heen gehad. Houden ze van reggae- muziek en lopen ze als echte Rastafari rond? De kleuren rood, geel en groen zijn ze dan ook niet vreemd. Zijn ze vaak in de weer met gekleurde kabels om een lamp of een computer aan de praat te krijgen? Staan ze vaak stil voor een verkeerslicht omdat ze voor hun werk veel op de weg zitten? Of hebben ze verstand van het weer en praten ze daarom vaak over code rood, geel of groen? Door de gekleurde letters te verzamelen, kun je nog een extra tip bij elkaar puzzelen. Weet u wie het kleurrijke duo gaat worden dat komend jaar de scepter over Papgat gaat zwaaien? Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
Tip 8. Ze kéuren nogal dik over ut zelfde pèike
Mooi Rooi Rooi is een dorp dat heel veel mooie plekjes en straatjes kent. Niet voor niets wordt er wat afgefietst en gewandeld in ons dorp. De terrassen zitten vol en in het centrum worden bijna wekelijks gezellige evenementen georganiseerd. De Neije en zijn adjudant zullen zich bij die evenementen ook wel regelmatig laten zien want een goeie prins carnaval houdt wel van een feestje en van gezelligheid. Zou tip 8 daar dan iets mee te maken hebben? Tip 8: Ze kéuren nogal dik over ut zelfde pèike Als ze vaak naar het centrum lopen om alles mee te maken, lopen ze misschien ook vaak over hetzelfde pad. Komen ze immers uit de wijk Eerschot, dan lopen ze over het Achterpad naar het centrum. Of als ze op de Kienehoef of het Kinderbos wonen, dan is de kortste route naar het centrum via het Klaverpad. Natuurlijk zijn er nog meer mooie paadjes in Rooi te vinden. Te denken valt aan het Cathalijnepad, het Elzenpad in Boskant, het Bakkerpad in Nijnsel of het Everse Akkerpad. Stuk voor stuk mooie paadjes om een rondje met de hond te maken of op te nemen in het wekelijkse hardloop-rondje. Lopen ze misschien nog al vaak over de paadjes in hun eigen tuin? Zijn het fervente tuiniers of lopen ze beroepsmatig vaak op en neer tussen de plantjes in hun eigen boomgaard of veld met plantjes? Er zijn ook andere beroepen te bedenken waarbij je vaak over hetzelfde paadje loopt. Iemand in een magazijn loopt vele meters op en neer om de orders te picken en in een supermarkt loop je ook vaak door hetzelfde gangpad. Figuurlijk kan de Neije natuurlijk ook de gebaande wegen van zijn voorgangers kiezen. Volgt hij het pad dat de vorige prins heeft uitgestippeld en gaat hij daar zijn eigen draai aan geven? Welk pad de Neije en zijn adjudant ook kiezen, of het vaak hetzelfde is of dat ze open staan voor nieuwe richtingen, laat het vooral niet het Hazenpad zijn. Dan zijn ze toch wel een beetje ‘van het padje af’! De gekleurde letters die in deze en voorgaande tips staan, wijzen de weg naar nog een extra tip. Als de namen van de Neije en zijn Adjudant geen vraag meer zijn maar een weet, geef die dan door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
Tip 9. Hij hi gin blauw bloed en ut is ginne Rooise
Kleur bekennen Deze week zijn we al weer bij de negende tip aanbeland. Na deze nog twee te gaan en dan vindt de spectaculaire onthulling plaats tijdens het elf-elf-bal op zaterdag 10 november in De Beurs in Sint-Oedenrode. Op die avond wordt ook de jeugdprins en zijn gevolg bekend gemaakt en wordt in de bovenzaal Prins Ton III ontdaan van al zijn Koninklijke versierselen. Deze versierselen zullen de neije prins van Papgat goed van pas gaan komen. Uit de volgende tip blijkt in ieder geval dat hij nog niet zo bekend is met Koninklijke rituelen. Tip 9: Hij hi gin blauw bloed en ut is ginne Rooise Blauw bloed duit op iemand van adel, een koning of natuurlijk een prins. Blauw bloed wordt ook doorgegeven van vader op zoon. Als de Neije dus geen blauw bloed heeft, zijn zijn voorvaderen in ieder geval geen prinsen geweest. Hij komt dus waarschijnlijk niet uit een Koninklijke familie. Het tweede gedeelte van de tip baart me meer zorgen. Géén Rooise? Hebben ze nou ook in Papgat al de invloeden van Meierijstad niet kunnen omzeilen? Komt de Neije uit een dorp uit de omgeving? Je zou toch zeggen dat er in Rooi geschikte kandidaten genoeg te vinden zouden moeten zijn en anders wel in Boskant, Olland of Nijnsel. Die dorpen blijven ondanks alles toch ook nog steeds bij Rooi horen. Zou het gewoon alleen betekenen dat de Neije niet geboren is in Rooi maar wel getogen? Blauw en Rood zijn blijkbaar belangrijke kleuren voor het nieuwe koppel. Je zou die kleuren natuurlijk kunnen associëren met een grote carnavalsclub uit Nijnsel. Ook bij andere clubs en muziekkapellen zie je deze kleuren in hun clubkleding terug. Bovendien maakt blauw en rood samen paars. Nog een belangrijke kleur onder de clubs van Papgat. Maar eigenlijk, als je de tip goed leest, heeft de Neije dus normaal, rood bloed en geen rood haar. Dát geldt denk ik wel voor het merendeel van de Papbuiken. We schieten dus weer niks met deze tip op. Door de rode letters te verzamelen, puzzel je nog een extra tip bij elkaar. Denkt u te weten wie komend jaar de scepter over Papgat gaat zwaaien, geef de namen van de neije prins en adjudant dan door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
Tip 10. Ut vrouwvolk stoa veur op
Vrouwvriendelijk De kartrekkers van het carnaval waren vroeger uitsluitend leden van het mannelijke geslacht. Gelukkig zijn tegenwoordig de vrouwen niet meer weg te denken bij Stichting Papgat. Veel evenementen worden mede door de vrouwen georganiseerd en de Raad van Elf zou niet zo goed kunnen functioneren als daar niet evenzoveel vrouwen achter staan om de mannen in het gareel te houden. Steeds meer vrouwen dragen hun steentje bij voor en achter de schermen om het carnaval van Papgat tot een heel mooi feest te maken. Bij de jeugd zijn ze zelfs al een stapje verder. Daar was al eens een meisje adjudant en zaten er meisjes in de Raad van Elf. Zou het deze keer dan toch echt een keer gebeuren en krijgen we een vrouwelijke prins en adjudant? De volgende tip lijkt wel die kant op te wijzen. Tip 10: Ut vrouwvolk stoa veur op Het zou zomaar kunnen dat er een heuse prinses op 11-11 uit de doos te voorschijn komt. Maar waarschijnlijk betekent het gewoon dat de partners van de prins en adjudant graag voorop staan. Zijn ze heel klein en staan ze altijd vooraan op een foto of zijn ze zo klein dat ze daarom altijd voorop staan bij de muziekkapel als die een optreden weggeeft. Staan ze misschien graag vooraan op het podium bij de Prinsenzittingen of een Bonte avond. Hebben de vrouwen al vaak eerste prijzen gewonnen bij een sportwedstrijd of misschien bij De Rooise Kwis? Als de vrouwen voorop staan worden ze wel als het belangrijkste gezien. Zijn zij de spil in hun gezinnen en worden ze door hun mannen op handen gedragen? Verkiezen de Neije en zijn adjudant ondanks alles hun vrouwen toch boven hun drukke baan, hun tijdrovende hobby of iets te gezellige vriendenclub? Misschien zijn niet alleen hun partners belangrijk vrouwvolk voor ze maar ook hun moeders en hun dochters? Of heeft het te maken met de namen van de dames? Beginnen die met een A en staan ze daarom altijd voorop in een namenlijstje? De gekleurde letter in deze tekst vormt samen met de gekleurde letters uit de vorige tips een extra aanwijzing. Wordt het dit jaar echt een prinses of denkt u toch aan een mannelijke prins en adjudant, geef hun namen dan door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
Tip 11. Ze stoan beij in de spotlights
Spot on Nog een paar dagen en dan is het eindelijk zover. De onthulling van de neije prins van Papgat en zijn adjudant voor het komende carnavalsseizoen. Aanstaande zaterdag 10 november rond de klok van 10 uur ’s avonds zullen we te weten komen of we onze pijlen dit jaar op het juiste koppel hebben gericht. Voor degenen die nog steeds geen idee hebben, nog even de afgelopen 10 tips in vogelvlucht. Het is een vrolijk duo dat met een feestneus op vaak over dezelfde paadjes loopt en elke dag naar hetzelfde luistert. En toch lijken ze niet zoveel op elkaar. De Neije is geen Rooise en hij heeft ook geen blauwbloed ondanks dat hij het alle drie keer is geweest. Sterker nog, ze hebben het allebei al een keer gedaan. Vandaar ook dat de carnavalskleuren ze niet vreemd zijn. Vrouwvolk is belangrijk voor ze en ze hebben iets niet in hun jas zitten. Maar wat? De elfde en laatste tip zou nog wat meer licht op dit grote raadsel kunnen schijnen. Tip 11: Ze stoan beij in de spotlights Deze tip geeft in ieder geval aan dat ze het gewend zijn om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dat komt goed uit want de komende maanden zullen de ogen van alle Papbuiken gericht zijn op het nieuwe koppel. Als boegbeelden van de carnaval zullen zij op veel podia moeten verschijnen en daar volop in de spotlights staan. Misschien hebben ze al wel vaker op het podium gestaan bij de prinsenzittingen of de Bonte Avonden, spelen ze in een band en treden ze op onder de spotlights of geven ze lezingen voor hun werk en zijn daarom de spots vaak op hen gericht? Heel letterlijk kan natuurlijk ook. Het zouden namelijk techneuten kunnen zijn die lichtshows verzorgen bij optredens van diverse artiesten of als elektriciens in de weer zijn met lampjes en licht. Zaterdag zullen we het weten. Wie zijn de neije prins en adjudant die in de spotlights staan op het podium van De Beurs? In deze tekst ook nog een laatste gekleurde letter. De letters van alle tips bij elkaar vormen nog een extra aanwijzing. Gaat er bij u nu eindelijk een lichtje branden? De namen van de Neije en zijn adjudant kunt u nog doorgeven aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
© vanHeeschBeheer - 2019 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.