Tip 1. Un fistneus stoa ze goewd!
Eindelijk is het zover, de jacht op ’t Neij koppel is weer geopend. Of anders gezegd; de vergrootglazen mogen uit de la en de Speurneuzen mogen worden opgezet. Trouwens, over neuzen gesproken, dat brengt ons meteen op de eerste echte tip: “Un fistneus stoa ze goewd!’’ Zouden we dit seizoen te maken hebben met een modebewust koppel, dat het opeens belangrijk is of één en ander wel flatteert? Dan moet de kledingcode van het gevolg wellicht ook onder de loep, want is dat dan nog wel goed genoeg? Of hebben ze wellicht een neus voor goeie feestjes? Dan zou de speurtocht in de kroegen plaats kunnen vinden of wordt het rondrijden door Papgat om nachtelijke feestpartijen op te sporen.... Het zou ook nog kunnen dat er letterlijk sprake is van neuzen van formaat, zodat kandidaten met een klein , schattig neusje van de lijst af kunnen? De fistneus kan ook een metafoor zijn voor humor; wat staat ons dan te wachten.....het is alleen te hopen dat het zaakje niet stinkt! Afijn, hoe je het ook wendt of keert, het jachtseizoen is open. Steek vooral jouw neus in deze Papgatzaken, volg de tips en snuffel rond. Want wie zich verstopt achter een feestneus; moet te vinden zijn. De losse letter bij deze tip vormt samen met de letters van de andere tips een extra aanwijzing. Denkt u de ware identiteit van ons Neij koppel al ontdekt te hebben, dan kunt u de namen doorgeven aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
Tip 2. Ze hebbe ut beij al unne keer meuge doen.
Misschien Na de eerste tip van vorige week was ik er toch wel gerust op dat de prinskeuzecommissie ook dit jaar weer een goed duo heeft gevonden. Als een feestneus ze goed staat, staat dat ook vast en zeker garant voor een geweldige Prins en Adjudant die van een lolletje houden en de lach aan hun broek hebben. De tweede tip schept er veel vertrouwen in dat het ook het komende carnavalsseizoen weer helemaal goed gaat komen. Deze tip is namelijk heel duidelijk. Het zijn namelijk een Prins en Adjudant die al eens eerder hebben mogen regeren over Papgat. Tip 2: Ze hebbe ut beij al unne keer meuge doen. Helaas zal het deze keer ook wel niet zo gemakkelijk zijn als het lijkt. Dat ze het als eens eerder hebben mogen doen, betekent vast niet dat ze al eens eerder aan het roer van Papgat hebben gestaan. Maar er is in ieder geval wel iets dat ze allebei al eens eerder hebben gedaan. Ook hebben ze dat dan mógen doen en is het niet iets wat ze moesten doen. Dat impliceert eigenlijk dat ze het een eer vonden om het te doen en dat het een vrijwillige keuze was. Misschien mochten ze allebei al eens deelnemen aan de Prinsenzittingen of mochten ze voorzitter van een carnavalsclub zijn. Misschien hebben ze allebei al wel eens een steek mogen dragen in de Raad van Elf van Papgat of misschien wel in een van de andere kernen van Meijerijstad. Misschien hebben ze al eens een keer in de prinsmobiel mogen rijden of misschien hebben we het toch over een voormalig jeugdprins en adjudant. Misschien heeft het helemaal niks met carnaval te maken maar hebben ze allebei al eens mogen trouwen of misschien zijn ze allebei al een vader mogen worden. Misschien hebben ze op de kermis gewoon al eens een keer op hun eigen foto in de schiettent mogen schieten voordat alle jagers dat hadden gedaan. Misschien, misschien, misschien. Het is nog zo veel gissen. Het kan nog alle kanten op. Misschien dat u nu toch al een idee heeft over de identiteit van de neije prins en zijn adjudant. Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30. De losse letter bij deze tip vormt samen met de letters van de andere tips een extra aanwijzing.
 
Tip 3. Ze heure elke’n dag utzelfde.
Repeterend Wat heb ik mijn ogen goed de kost gegeven tijdens het fantastische evenement Samenloop voor Hoop van vorige week. Als er ergens een plek is waar de neije Prins van Papgat en zijn adjudant gespot zouden moeten kunnen worden is het natuurlijk bij zo’n groots evenement waar heel Papgat voor uitgelopen is. Diverse mensen die niet alleen het KWF maar ook de carnaval een warm hart toedragen heb ik voorbij zien komen. Maar, liep de Neije daar ook tussen? De derde tip doet daar in ieder geval geen boekje over open. Tip 3: Ze heure elke’n dag utzelfde Elke dag hetzelfde? Dat klinkt een beetje saai. Ze zullen deze keer toch geen duo hebben uitgezocht dat niet van verandering of spontane verrassingen houdt. Waarschijnlijk moeten ze gewoon iedere dag vroeg op en horen ze ’s morgens allebei hetzelfde geluid van de wekker. Elke dag, dus ook in het weekend zou op een boer kunnen wijzen die ook in het weekend klaar moet staan voor zijn veestapel. De Neije en zijn adjudant zouden ook dezelfde ringtoon op hun telefoon kunnen hebben en met regelmaat worden gebeld voor hun werk of door hun vrouw. Als ze van die vrouw dan maar niet elke dag te horen krijgen, dat ze weer te laat thuis zijn en dat het weer hetzelfde liedje is. Misschien is het gewoon wel letterlijk elke dag hetzelfde liedje dat ze horen en luisteren ze allebei graag naar Radio 100% NL. Aanhangers van het Hollandse lied, dan kunnen ze de muziek van de carnavalskapellen ook wel waarderen. Of repeteren ze zelf elke dag hetzelfde liedje op hun trompetje of saxofoon. Als ze elke dag hetzelfde horen wonen de Neije en zijn adjudant wellicht dicht bij elkaar in de buurt en horen ze daarom dezelfde geluiden. De voorbijrazende auto’s op de A50 of de overkomende vliegtuigen in Nijnsel. De specifiek gemarkeerde letter bij deze tip vormt samen met de letters van de andere tips een extra aanwijzing. Nog meer aanwijzingen worden bekend gemaakt via de facebookpagina “Tips van Papgat 2.0”. Als u die pagina liked, ziet u als eerste waar en wanneer de nieuwe tips te vinden zijn. Al een idee wie de neije prins en adjudant gaan worden? Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.
 
© vanHeeschBeheer - 2018 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.