Tip 1. Ze wete al waor af en waor oan.
De bevolking van Papgat is vanaf heden naarstig op zoek naar een BP-er (Bekende Papbuik-er). De identiteit van deze persoon wordt in bepaalde kringen uiterst geheim gehouden. Er is geen duidelijk signalement, geslacht noch leeftijd zijn bekend. Hij of zij wordt ervan verdacht het nieuwe kopstuk te worden van een goed georganiseerde bende die voornamelijk actief is tussen 11 november en as-woensdag. De BP-er wordt geacht zich regelmatig in het gezelschap van een secondant en twee handlangers te begeven. Daarnaast wordt hij gesteund door een groep informanten die samen met deze BP-er plannen aan het voorbereiden zijn voor een spectaculaire onthulling van hun identiteit. Naar verwachting gaat deze onthulling plaatsvinden op zaterdag 11 november van dit jaar. Kortom: we zijn weer op zoek naar de Neije Prins van Papgat. De komende weken kunt u aan de hand van 11 tips de ware identiteit van de nieuwe hoogheid proberen te ontrafelen. De eerste tip die het nieuwe koppel heeft weggegeven luidt: Ze wete al waor af en waor oan. Hoewel deze cryptische omschrijving nog niet zoveel prijs geeft over de identiteit van de BP-ers moet er wellicht gezocht gaan worden in de hoek van de af-nemers en de aan-nemers. Zijn ze misschien goed met knoppen die ze af en aan kunnen zetten of rijden ze af en aan met van allerlei materialen? Verkopers prijzen hun artikelen graag bij u aan maar prijzen ook wel eens af. Zijn ze veel af-gevallen maar zijn er in de vakantie weer de nodige kilo’s aan- gekomen? Ook suggereert deze tip dat ze al een tijdje in het circuit meedraaien en lijken ze alles al te weten wat van het nieuwe kopstuk verwacht wordt. Een tweede kleine hint vindt u verstopt in deze tekst. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van deze BP-er al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 2. Ze wete nie wa ze wille.
In de war Na de eerste tip van vorige week, overheerste een heel positief gevoel. De Neije, de Bekende Papbuik-er wist immers waor af en waor aon. Ook al heb je nog geen idee wie in 2018 de scepter over Papgat zou gaan zwaaien, het was goed om te lezen dat ze van wanten weten en klaar voor de taak die hen te wachten staat. Maar de tweede tip zet die gedachte weer helemaal op zijn kop. Tip 2: Ze wete nie wa ze wille. Het is tijdens de Rooise Kermisdagen natuurlijk erg moeilijk om onopgemerkt te blijven voor een aankomende hoogheid. Moet je nou wel of geen praatje maken met de voorzitter van de Prinskeuzecommissie, zwaai je niet per ongeluk naar iemand die je eigenlijk niet zou moeten kennen en hoe gedraag je je als er in jouw bijzijn druk gespeculeerd wordt over wie de Neije zou kunnen zijn komend jaar? Dilemma’s die je als aanstaande Prins van Papgat steeds weer tegenkomt. De komende maanden staan bol van liegen, bedriegen en voor de gek houden. En daar moet je tegen kunnen! Wordt het nieuwe koppel dat nu al weer te veel? Komen ze terug op hun besluit om de komende carnaval te willen regeren over Papgat? Hopelijk weten ze in dat geval wel heel goed wat ze willen maar zijn ze op andere vlakken wat besluiteloos. Zijn ze de laatste tijd heel vaak van baan veranderd of misschien vaak verhuisd? Ligt de menukaart voor hun neus maar weten ze echt niet wat ze moeten kiezen om te eten? Twijfelen ze tussen 2 carnavalsclubs: zullen we nou bij die of bij die? Gaan we nu wel of niet mee doen aan de optocht? Kortom een stelletje draaikonten. Een tweede kleine hint vindt u verstopt in deze tekst. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van deze BP-er al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 3. Ze hebbe gruun vingers.
Facebook is een sterk platform. Zo bleek ook weer afgelopen week. Er wordt een berichtje met coördinaten op facebook geplaatst en alle jagers, in groepjes of individueel die het mysterie van de Neije willen ontrafelen, gaan er op af als vliegen op een pot appelstroop. De foto’s die ter plaatse aangetroffen worden, hebben een link met de tips in deze krant. Als u dus ook die extra tips wilt ontvangen, like dan de facebookpagina: Tips van Papgat. Immers des te meer aanwijzingen en tips, des te dichter je bij de ontmaskering van de ware identiteit van de Neije en zijn gevolg komt. De geplaatste foto’s hebben ook een onmiskenbare link met de volgende tip die weggegeven wordt. Tip 3: Ze hebbe gruun vingers. Automatisch gaat je gedachte dan naar een hovenier, boomkweker of ieder ander beroep dat met plantjes, bomen, tuinen of groenonderhoud te maken heeft. Het kan ook dat hun eigen tuinen er perfect bij liggen en ze daar menig uurtjes in vertoeven om te snoeien, schoffelen en grasmaaien. Een andere insteek kan zijn dat ze letterlijk groene vingers hebben of handschoenen dragen met groene vingers. Een tandarts, chirurg, doktersassistent dragen vaak groene handschoentjes of medewerkers van een schoonmaakdienst. Ook in de sport worden handschoenen gedragen. Is het een keeper, een wielrenner of golfer. En wat dacht je van de universele werkhandschoen, die is ook vaak groen. Zou de Neije veel klussen thuis of in zijn werk? Er zijn ook carnavalsclubs waar groene handschoenen worden gedragen. Is dat de richting waarin we moeten zoeken? Ook deze keer is er een extra hint in de tekst verstopt. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 4. Ze deje ut op de zelfde ploats.
Op een bankje vlakbij het voetbalveld en de Dommel heb ik van de week in het zonnetje alle tips en extra hints nog eens de revue laten passeren. Op het ene gebied weten ze waor af en waor aon, op het andere gebied weten ze nog niet wat ze willen. De groene vingers zouden in ieder geval op deze plek wel goed van pas komen als ik zo om me heen kijk. Potentiële kandidaten van allerlei pluimage spoken door mijn hoofd. Zou ik de enige zijn die de zoektocht naar de Neije maar niet uit de bol kan krijgen? Er passeren veel fietsers langs mijn bankje, honden worden uitgelaten, er wordt gespeeld op het veld maar geen peloton jagers te bekennen vandaag. Gelukkig is er wel weer een nieuwe tip binnengekomen van de Neije en zijn gevolg. Wát deden ze dan op wélke plaats? Dat is de vraag waarop het antwoord moet worden gezocht deze week. Speelden ze in dezelfde zandbak op dezelfde basisschool, hebben ze later dezelfde middelbare school bezocht, op dezelfde plaats hun eerste zoen gekregen of hebben ze ooit op dezelfde plaats gewerkt? Het lijkt er op dat ze iets op dezelfde plaats deden maar niet tegelijkertijd. Dan zou het ook de trouwlocatie, een vakantiebestemming of uitgaansgelegenheid kunnen zijn. Hebben ze op hetzelfde sportveld, tennisbaan of fitnesscentrum hun sport beoefend? Een tatoeage of piercing, allebei op dezelfde plaats behoort ook nog tot de mogelijkheden. Of hebben ze gewoon simpelweg op dezelfde plaats in Papgat carnaval gevierd, zonder dat ze het destijds van elkaar wisten misschien. Heb je al door hoe de extra hint in de tekst is verstopt? Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 5. Ze losse mekoare af
Um en um Rasechte tradities zijn er om in ere te houden. Op de 3e dinsdag in september, Prinsjesdag zoeken de oud-prinsen elkaar op in het centrum van Papgat en proosten ze op weer een mooi nieuw jaar. Ook is dat het moment dat de huidige Prins Frits officieel zich mag aansluiten bij de Federatie Oud Prinsen in ruil voor enkele goede tips die ons weer verder brengen in de zoektocht naar de Neije, de volgende Prins van Papgat. Helaas ook nadat deze extra tips mij ingefluisterd waren kon ik er nog steeds niks van bakken en ook van de nieuwe tip die ik ontving van de voorzitter van de Prinskeuze- commissie kan ik geen chocola maken. Tip 5: Ze losse mekoare af Ze doen dus iets om de beurt, eerst de een en dan de ander. Maar wie lost wie af en waar lossen ze elkaar af? Hebben de toekomstige prins en adjudant om beurten een functie bekleed in een bestuur van een vereniging of club? Werkt de een voornamelijk nachtdiensten en de ander overdag? Gaat het deze keer om dames die om de beurt zwanger zijn? Bij een estafette los je elkaar ook af. Hebben ze deelgenomen aan een hardloopwedstrijd waarbij je elkaar af moet lossen of aan de 24-uurs zwemmarathon. Te denken valt ook nog aan een vader en zoon die elkaar aflossen als prins en jeugdprins. Of krijgen we dit jaar weer een Plekker als Prins en lost hij de huidig Prins Frits af? Als je elkaar aflost doe je het in ieder geval niet samen. Dat is dus eigenlijk niet zo’n goede basis want de Neije en zijn adjudant zullen er toch echt samen iets van moeten gaan maken de komende carnavalsperiode. Hopelijk moeten we deze tip dus niet al te letterlijk nemen. De extra hint zit er deze week ook weer in. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 6. Ze hebben pèèrs bloed
Hoe meer kleur, hoe beter, lijkt tijdens carnaval wel te gelden. Kleurrijk Papgat, een kleurrijke optocht, kleurrijke mensen. Van oudsher zorgen de vrolijke kleuren ervoor dat de donkere dagen in de winter wat opgevrolijkt worden en letterlijk en figuurlijk wat meer kleur krijgen. Ook de carnavalsclubs onderscheiden zich vaak door middel van kleuren. Zie je oranje en groen dan weet je dat je in D’n Boskant bent beland en rood met blauw zou wel eens uit Nijnsel kunnen komen. Ook de neije prins bekent kleur in de volgende tip die ik van de Prinskeuzecommissie gekregen heb. Tip 6: Ze hebbe pèèrs bloed De neije prins is van Koninklijken bloede en dat bloed is natuurlijk blauw gekleurd. Om daar paars bloed van te maken moeten we er een tikje rood aan toevoegen. Ik kan zo een paar carnavalsclubs opnoemen die rood en blauw of gewoon paars in hun clubkleuren dragen. Zouden ze lid zijn van een van die clubs? Of misschien zijn hun ouders of grootouders lid van een van die clubs en hebben die dat paarse bloed doorgegeven? Het kan ook dat het helemaal niks met de carnavalsclubs te maken heeft maar dat ze een warm hart toedragen aan zowel de voetbalclub in Boskant als aan Rhode. Als je die shirtjes samen in de was doet wordt het ook behoorlijk paars. Werken ze bij een bedrijf dat het predicaat koninklijk mag dragen en is het blauwe bloed daarvan vermengd met dat van henzelf? Ik kan me ook nog een Brabantband herinneren met paarse pakken. Zijn ze daar lid van geweest en zijn ze nu, het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan, lid van een van de carnavalskapellen die Papgat rijk is? Wat voor kleur bloed de neije prins ook heeft, als er maar carnavalsbloed door zijn aderen stroomt. Immers, zit de carnaval van Papgat hem in het bloed dan gaan we een fantastisch carnavalsseizoen tegemoet! De extra hint zit er deze week ook weer in, zo ergens in het begin. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 7. Ze stonne vruuger strak tegenover mekoare
Uiteraard is carnaval een feest van verbroedering en saamhorigheid. Samen met vrienden, familie en heel veel andere Papbuiken vieren we het leven en proosten we samen op de toekomst. Ook de carnavalsclubs en kapellen hebben onderling een goede band en ondernemen regelmatig een gezellig uitstapje met elkaar. Toch is er ook een kleine concurrentiestrijd tussen de clubs en dat uit zich vooral tijdens de optocht. Wie heeft het origineelste idee? Wie heeft het mooist gebouwd? Wie gaat er met de Publieksprijs naar huis? Wellicht dat de volgende tip met die onderlinge strijd iets te maken heeft. Tip 7: Ze stonne vruuger strak tegenover mekoare De tip kunnen we natuurlijk heel letterlijk opvatten en misschien heeft hij wel helemaal niets met de strijd tussen de clubs te maken. Zo zou het ook kunnen zijn dat ze vroeger tegenover elkaar in de goal stonden als keeper. De ene aan de ene kant van het veld en de andere kant strak er tegenover. Of was de ene spits en de ander keeper en kwamen ze zo strak tegenover elkaar te staan. Ook in de boksring of op de judomat sta je strak tegenover elkaar. Hebben ze ooit strak-in-pak tegenover elkaar gestaan? Misschien is het toch wat minder letterlijk bedoeld en zijn het juist hun ideeën of idealen waarmee ze lijnrecht tegenover elkaar staan. Is de Neije fanatiek PSV-supporter maar heeft zijn adjudant meer sympathie voor de club uit Amsterdam? Is het hun politieke kleur die hen strak tegenover elkaar zet of waren de bedrijven waar ze werken concurrenten en stonden ze daarom tegenover elkaar. Ik ben wel blij dat er “vruuger” staat. Het zou niet goed zijn als de Neije Prins en zijn adjudant nu nog strak tegenover elkaar zouden staan en niet dezelfde ideeën over carnaval vieren delen. Zij moeten juist die boodschap van verbroedering uitdragen en ervoor zorgen dat iedere Papbuik meetelt in Papgat. De dikke, vette extra hints al gevonden? Nog 4 hints te gaan en dan na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 8. Ze komme vaak twiddes
Jarenlang is het al een beetje aan de gang in Papgat. De emancipatie van de vrouw in de carnavalswereld. Zoetjes aan veranderen er gelukkig wat dingen. Steeds meer vrouwen dragen hun steentje bij voor en achter de schermen om het carnaval van Papgat tot een heel mooi feest te maken. De laatste jaren worden ze er ook steeds meer voor gewaardeerd en zijn sommige privileges niet alleen meer aan de mannen voorbehouden. Zo zijn er nu ook vrouwen lid van de stichting, mogen de vrouwen van de prins en adjudant mee in de bak bij de prinsenzittingen en vorig jaar zat er voor het eerst een meisje in de jeugdraad. De volgende tip zou daar zomaar mee te maken kunnen hebben. Komen de vrouwen vaak op de tweede plaats maar is het dit jaar dan toch echt anders en krijgen we een vrouwelijk Hoogheid? Tip 8: Ze komme vaak twiddes Een andere verklaring is natuurlijk gewoon dat de Neije en zijn adjudant letterlijk vaak als tweede ergens arriveren. Zijn ze nooit als eerste op een feestje maar sluiten ze de boel vaak wel als laatste af? Misschien zijn het grossiers in tweede prijzen, in de optocht, de kapellenavond of misschien op het sportveld. Als je vaak “twiddes komt” betekent dat op zijn Roois ook dat je vaak te laat bent, dat je achter het net vist of dat je ergens achteraan loopt. Deze keer hebben de Neije en zijn gevolg in ieder geval niet achter het net gevist want zij zullen de scepter gaan zwaaien over Papgat in februari. Dan sta je heel vaak voorop en kom je zeker niet als “twiddes”. Ook deze week is er weer een kleine hint in de deze tekst verstopt. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 9. Ze loaten d’r eigen nie vur één gat vange
Fijne verrassingen en onverwachte dingen, de carnaval staat er bol van. Ook de Neije zal met veel verrassingen te maken gaan krijgen. De grootste verrassing is hij natuurlijk zelf als hij dadelijk tijdens het 11-11-bal onthuld wordt op het podium in De Beurs. Een hele spannende ervaring waar nog lang over nagepraat wordt. Na de onthulling volgen de verrassingen elkaar in snel tempo op. Bij de receptie voor de Prins kunnen we ook onverwachte dingen en ludieke acties verwachten. Tijdens de prinsenzittingen zal de Neije regelmatig op de hak worden genomen en tijdens de carnaval zelf bij het bezoeken van de clubs staat hem vast ook nog het een en ander te wachten. Ik ben dan ook blij met de volgende tip die ik kreeg. Tip 9: Ze loaten d’r eigen nie vur één gat vange Het is prettig om te horen dat de Neije zich niet snel laat kisten en dat hij voor alles wel weer een oplossing weet. Of zou er toch iets anders bedoeld worden? Al vaker is de link gelegd naar sport en naar keepers. Vangen ze regelmatig ballen op en is dat niet steeds voor hetzelfde doel? Wonen ze misschien in een gat maar niet allebei in hetzelfde? De Neije in Nijnsel en zijn adjudant in Boskant of Olland bijvoorbeeld. Of zijn ze van het ene naar het andere gat verhuisd? Als je niet voor één gat te vangen bent, ben je ook vindingrijk. Weten ze bij het bouwen van een carnavalswagen altijd wel weer een oplossing voor een bouwprobleem? Of zijn ze zo vindingrijk dat ze uit elke escape-room weten te ontsnappen? Vindingrijkheid en improvisatietalent zal het nieuwe koppel zeker nodig hebben de komende carnavalsperiode. Maar zo te horen zit dát wel goed. Ook deze week is er weer een kleine hint in de deze tekst verstopt. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip. Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 10. Ze geleuve ut wel
Carnaval is van oudsher een katholiek feest. Vier dagen feesten, alle zorgen vergeten en daarna 40 dagen vasten tot Pasen. Ondanks dat er niet zoveel mensen meer het askruisje gaan halen op Aswoensdag, vinden we ook in het carnaval van Papgat nog een aantal katholieke elementen terug. Zo is het inmiddels een traditie dat op zaterdag het kapelleke bij het Everse gewijd wordt met wijwater uit het Franse Tours, de stad van bisschop Sint-Maarten. Zaterdagmiddag vindt in de Sint-Martinuskerk de carnavalsmis plaats waar we met elkaar het leven vieren maar ook onze dierbaren gedenken. Zelfs het vele eten en drinken heeft zijn oorsprong in de Katholieke kerk. Hoe mooi is dan de volgende tip die ik kreeg? Tip 10: Ze geleuve ut wel De Neije en zijn gevolg zijn misschien ook wel een beetje gelovig. Zitten ze trouw iedere zondag in de kerk? Steken ze regelmatig een kaarsje aan bij een van de kapellekes die Papgat rijk is? Of heeft deze tip meer iets te maken met: ze denken dat het allemaal wel goed komt? Hebben ze zo’n vertrouwen in zichzelf en de Raad van 11 dat ze alles al helemaal in kannen en kruiken hebben om de komende carnavalsperiode tot iets geweldigs te maken. Het kan ook nog dat de klemtoon juist op het woordje “wel” moet liggen. Geloven hun familie en vrienden niet dat zij het nieuwe koppel zouden kunnen zijn maar geloven ze het zelf wel? Een beetje gelovig zijn kan geen kwaad als ze het maar niet al te goed gelovig zijn. In ieder geval kunnen we bij het kapelleke en in de Sint-Martinuskerk wel weer iets ludieks verwachten. Niet alleen van het koppel zelf maar ook van andere Papbuiken die hen graag een beetje op de hak willen nemen. En dat geleuf ik graag! Ook deze week is er weer een kleine hint in de deze tekst verstopt. Nog 1 hint te gaan. De extra bonus-tip zal voor de goede puzzelaars inmiddels al wel duidelijk zijn. Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
Tip 11. Ze douwe ut d’r toch wel dur hinne
Yes, ik weet het! Jullie ook? Afgelopen weken zijn er diverse hints en tips weggeven door de Neije om ons uit te dagen, op het verkeerde been te zetten en aan het denken te krijgen. Ik zal de tips uit deze krant nog even op een rijtje zetten. Vroeger stond het koppel strak tegenover elkaar, loste elkaar af maar deden ze het toch niet op dezelfde plaats. Ondanks dat ze zich niet voor één gat laten vangen, komen ze wel vaak twiddes. Bovendien is het een kleurrijk duo want ze hebben groene vingers en paars bloed. Eerst wisten ze nog niet wat ze wilden maar nu pretenderen ze toch “waor af en waor oan” te weten. Ze geloven het verder allemaal wel want de laatste tip die ik kreeg is daarover heel duidelijk. Tip 11: Ze douwe ut d’r toch wel dur hinne Ze houden dus wel van een beetje ”deurdouwen”. Zouden ze dan toch lid zijn van die gelijknamige carnavalsclub? Ook deze tip zal zoals altijd wel weer iets heel anders betekenen. Zitten ze in de politiek of ergens in het bestuur en duwen ze daar hun mening er graag doorheen. Of is het meer letterlijk bedoeld en duwen ze daadwerkelijk ergens iets doorheen. Is het een muzikant die zijn lucht door de buizen van zijn instrument duwt? Misschien heeft hij een kantoorbaan waar hij veel met de perforator in de weer is of doet hij iets met pijpen en riolering waar van alles doorheen moet. Al met al lijken het me dus wel standvastige types die als ze iets willen het altijd weer voor elkaar krijgen en net zo lang doorgaan tot ze hun zin door hebben geduwd. Daar zal de Raad van Elf dus nog een hele kluif aan krijgen de komende tijd. Vandaag ook de laatste hint in deze tekst voor de extra bonus-tip. Nu zijn jullie aan zet. Wie komt er a.s. zaterdag tijdens het 11-11-bal in De Beurs vanachter de coulissen op het podium gesprongen en wordt gekroond als de nieuwe prins van Papgat? Als jullie weten wie zaterdag op het podium zal schitteren, dan kunnen jullie de namen van de Neije en de adjudant nog steeds doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.
 
© vanHeeschBeheer - 2018 - Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.