Als de prins en zijn adjudant goed en wel hun steek af hebben gezet na het verbranden van Willemke Pap op carnavalsdinsdag, gaat het bij de leden van de Prinskeuzecommissie, de PK, alweer in hun hoofden ratelen en knarsen. Zij hebben immers de belangrijke taak om een opvolger te zoeken voor de Prins die zojuist een heel mooi carnavalsjaar heeft afgesloten. Tijdens carnaval zelf worden er al kandidaten in het vizier gehouden en hun geschiktheid beoordeeld. De leden van de Pk wikken en wegen en nemen daar ook ieder jaar suggesties van enkele carnavalsverenigingen in mee. Natuurlijk hebben ze er afgelopen jaar iets langer op kunnen broeden dan normaal maar ergens in mei zijn ze weer op pad gegaan om de beoogde kandidaat op een ludieke manier te overvallen. En hem de vraag der vragen te stellen: Wilde gij de neije prins van Papgat worre kommend jaor?

De samenstelling van de PK verandert ieder jaar een beetje. Het is dan ook elk jaar voor de jagers een sport om erachter te komen wie er in de PK hebben plaatsgenomen. Dit jaar echter heeft de PK zichzelf prijsgegeven bij de schiettent op de kermis. De jagers die die tip hebben meegepakt hebben dus al een voorsprongetje. En de Neije blijft tips strooien. Houd de Facebookpagina “Tips van Papgat 2.0” in de gaten en je weet waar en wanneer je moet zijn voor een extra tip.

Tip 2: Echte Papbuiken

Als het echte Papbuiken zijn dan hoeven we ons geen grote zorgen te maken. Dan weet het neije koppel hoe het feest der feesten gevierd moet worden. Misschien moeten we het zelfs heel letterlijk nemen en zijn ze lid van de bekende carnavalsvereniging De Papbuiken? Of hebben ze wat last van corpulentie en een echt papbuikje? Komen ze uit echte Rooise families en hebben ze de pap als  carnavalsbloed in hun aderen meegekregen?

De prinskeuzecommissie heeft vast weer gezorgd voor de beste krenten uit de pap. Twee die er wel pap van lusten en aan het einde van de avond geen pap meer kunnen zeggen omdat ze de hele dag uitbundig carnaval gevierd heeft.

Denkt u te weten welke Papbuiken dit carnavalsjaar het meest in de pap te brokkelen hebben? Lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of doe een briefje in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders, Irisstraat 4.