Het mooie van carnaval is dat het door iedereen gevierd kan worden. Jong en oud. Groot en klein. Het begint al bij de allerjongsten tijdens het krullenbollenbal. Wie in Papgat is er niet groot geworden met de kusjeskring en is niet verliefd geweest op de jeugdprins van Papgat?

En het mooie is dat onze papbuiken op leeftijd nog steeds carnaval vieren. Misschien niet meer in de kroegen maar ook op Odendael wordt carnaval gevierd en wordt er samen veel plezier gemaakt. Carnaval in Papgat is er voor alle leeftijden en gezien de volgende tip is de Neije het daar wel mee eens.

Tip 4: Van groot naar klein en van klein naar groot.

Het is duidelijk dat carnaval generatie op generatie wordt doorgegeven van groot naar klein. Maar andersom is het ook zo dat de jeugd de oudere generatie weer inspireert om carnaval op een eigentijdse manier te vieren. Het is een wisselwerking van groot naar klein en van klein naar groot.

Het komt vaker voor in de geschiedenis dat het prinsenbloed in een familie zit. Zou het deze keer kunnen zijn dat er in een familie eerst een prins van Papgat is geweest, daarna een jeugdprins en nu weer een ‘grote prins’?

Misschien moeten we deze tip wel veel letterlijker nemen en gaat het daadwerkelijk over de afmeting van iets. Had de Neije bijvoorbeeld eerst een groot huis, is hij kleiner gaan wonen en heeft hij vervolgens weer een groter huis gekocht. Dit kan natuurlijk ook over een auto gaan of een bedrijf waar hij heeft gewerkt. Als de Neije, zijn adjudant en hun partners op een rijtje gaan staan gaan hun lichaamslengtes misschien ook wel van groot naar klein en weer terug of gaat het over hun kinderen die in lengte variëren van groot naar klein.

Wie wordt dit jaar de grote Prins van Papgat die carnaval zal gaan vieren met groot en klein? Denk je het te weten, lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of doe een briefje in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders, Irisstraat 4.

s