Elf is bij het carnavalsfeest een belangrijk getal. Dit getal dat wordt geassocieerd met dwazen en gekken past ook het beste bij het carnavalsfeest. Zo start het officiële carnavalsseizoen ieder jaar weer op 11 november, de 11e van den 11e en worden de prins en zijn adjudant ondersteund door een wijze Raad van Elf. Aanvangstijden van evenementen zijn vaak om 11 minuten over het uur en prijzen van een kaartje €11,11. Ook jubilea van carnavalsclubs vier je met 11, 22, 33 jaar of nog hoger in deze reeks.

Maar zoals jullie aan de volgende tip kunnen zien, hebben de Neije prins en zijn adjudant een ander favoriet nummer.

Tip 8: Yes, yes een keer of zes.

Het nieuwe koppel heeft iets dus een keer of zes gedaan en daar zijn ze trots op zo te horen. Meteen gaat de gedachten dan uit naar het samen zes keer beklimmen van de Mont Ventoux of een andere hoge berg op hun racefiets. Dat zou inderdaad een mooie prestatie zijn en waarschijnlijk ook nog voor een mooi doel. Een hele prestatie zou het ook zijn als ze zes keer een marathon hebben gelopen, zes keer kampioen zijn geworden met hun voetbalteam of in zes keer geslaagd voor hun rijbewijs. Zijn ze een keer of zes samen op vakantie geweest of hebben ze samen zes kinderen?

Als het met carnaval te maken heeft, zouden het ook wagenbouwers kunnen zijn die al een keer of zes de eerste prijs met hun wagen in de wacht hebben gesleept. Misschien hebben ze al een keer of zes meegedaan aan de prinsenzittingen of aan de kapellenavond? Of zijn het fanatieke spelletjes spelers en gooien ze daarbij vaak zes? Ze hebben nu in ieder geval een unieke kans om het carnaval een dag of zes achter elkaar ten volle mee te maken.

Weet je na veel vijven en zessen nu toch echt wie de scepter gaat zwaaien over Papgat?  Lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of doe een briefje in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders, Irisstraat 4.

s