Muziek en dans is bij carnaval een belangrijk onderdeel van het feest. Geen carnaval zonder de carnavalskrakers uitgevoerd door een van de vele carnavalskappellen die Papgat rijk is maar carnaval kan ook niet zonder eigentijdse carnavalshits gedraaid door de Dj’s in alle kroegen van Papgat. Iedere papbuik heeft zijn favoriete feestmuziek om even lekker uit zijn dak te kunnen gaan. Dat gaat natuurlijk gepaard met de meest indrukwekkende dansmoves. Carnaval heeft ook zijn eigen specifieke dansen. De gardedans die onze mooie dansmariekes graag showen tijdens carnavalsevenementen en natuurlijk de polonaise. De dans voor iedereen. Gewoon in een rijtje achter elkaar, handen op de schouders van de papbuik voor je en gaan. Dat kan vrijwel iedereen, ritmegevoel of niet.

Maar de volgende tip baart me dan toch wel zorgen. De Neije en zijn adjudant volgen elkaar blijkbaar niet in die polonaise. Of houden ze ons een beetje aan het lijntje?

Tip 9: Ze staan vaak lijn recht tegenover elkaar.

Als ze lijnrecht tegenover elkaar staan is dat misschien wel in een tenniswedstrijd, bij badminton of een andere sport waarbij je de tegenstander recht in de ogen kijkt. Wie herinnert zich nog de touwtrekwedstrijden in Boskant, stonden ze toen al aan een grote lijn tegenover elkaar. Ook tijdens carnaval kom je wel eens tegenover elkaar te staan. Staat de een als kroegbaas achter de bar en is de ander een graag geziene klant aan de andere kant of staat de een vaak op het toneel en staat de ander in het publiek. Bij een carnavalskapel staat een dirigent ook vaak recht tegenover zijn muzikanten. Misschien is dat het lijntje dat hen verbindt.  Is de een PSV-supporter maar heeft de ander meer sympathie voor de club uit de hoofdstad en staan ze daarom tegenover elkaar? Hopelijk hebben ze wel dezelfde ideeën over carnaval vieren en trekken ze daarin samen één lijn.

Heb jij alle lijntjes al met elkaar verbonden en weet je wie het neije koppel wordt?  Lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of doe een briefje in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders, Irisstraat 4.