Vorige week lieten we het al weten dat komende zondag 27 maart na een afwezigheid van 2 jaar dan eindelijk weer een optocht in Papgat is. Weliswaar niet met carnaval, maar dan toch.

Dus komt allen kijken en laat je verwonderen door de prachtige creaties die je voorgeschoteld worden. Om eenheid uit te stralen en deze middag nog mooier en carnavalesker uit te laten zien uit, zou het fantastisch zijn als je je uitdost in de kleuren van Papgat: rood-geel-groen. Dit kan al eenvoudig door het dragen van de sjaal. Heb je deze nog niet, dan kun je hem voor € 11,- kopen in de Streepenstraat 36.

De deelnemers:

0 We reie dur mè Jan Willem

1 Met deze raad is het één groot carnavalsfestival

11 We versiere ut wit

22 Wij zijn vruug di jaor

33 Willemke Pap

44 We stelen de show mi un deux chevaux

55 Wij laten de ouderen met carnaval niet in de steek

66 Carnaval in Papgat vuult vur ons als ’n warm bad

77 Na 5 dagen goed zat, sporten wij nu op deze mat

88 DIS NIE Carnaval

99 Wij grijpen de kansen aon

111 Mè dees carnaval zetten wij onze joker in!

222 Papgat vur Papgat

444 Mi dees twee in de zaal, gao de stuiteren da’s nie normaal!

Stichting Papgat

Ouders Jeugdraad

SJC Papgat

C.V. ’t Skrothupke

C.V. de Klôtjes

C.V. de Plekkers

JOC

K.V. de Narrekap

De Natte Kranten

C.V. de Heikneuters

C.C. de Lèpkes

C.C. de Lèpkes

Hofdames

Prins Twan Pap d’n Urste, Adjudant Rolph & RV11

Alle deelnemers verzamelen zich vanaf 13.00u op de Markt. De optocht zal vanaf daar om 13.49 uur van start gaan en een ronde door Papgat maken. Na afloop van de optocht zal de prinsenwagen op de Markt bij Café Oud Rooij opgesteld worden en zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Vervolgens wordt er nog een echt carnavalsfeest gehouden met medewerking van DJ Mastreat en diverse Rooise kapellen.

De route:

De Markt, Neulstraat, Ameroyenhof, Coeveringenlaan, Philippusstraat, Borchmolendijk, Corridor, Hertog Hendrikstraat, Heuvel, De Markt.

Om alvast in de stemming te komen voor de optocht, organiseert C.V. ’t Skrothupke in samenwerking met Café Oud Rooij op zaterdagavond 26 maart een pre-carnavalsfeest. Een uitgelezen kans om carnaval opnieuw te beleven en te vieren. De avond wordt muzikaal omlijst met diverse zangers (onder andere Arjon Oostrom) en een DJ Rob. Vanaf 20.30uur is iedereen van harte welkom om er een gezellig feestje van te maken!