Wie is Stichting Papgat?

Vanaf eind jaren vijftig, dus al vele tientallen jaren wordt Sint-Oedenrode ten tijde van Carnaval omgedoopt tot Papgat. De feestelijkheden staan bol van creativiteit en meer dan 20 clubs maken er in Papgat een levendig geheel van.

Stichting Papgat wil als leidende club voorgaan in het feest der feesten in Sint-Oedenrode. De stichting bestaat sinds 1972 en komt voort uit Federatief Comité Carnaval (FCC). FCC bestaat sinds 1962 en was een samenwerkingsverband van diverse carnavalsclubs in Papgat. De Raad van 11 en de Hofdames zijn onderdeel van Stichting Papgat.  Elke dorpsdeel of kerkdorp heeft een eigen Carnavalsclub, met eigen kleuren en activiteiten. De activiteiten verbinden en houden het feest en de verbinding tussen de mensen gaande. Denk aan de optocht, de zittingen (Papgat op de planken),  bonte avonden, de krant voor alle Papbuiken en nog veel, veel meer!

Een enthousiaste raad van 11 en hofdames is actief als feestelijk gevolg van een jaarlijks gekozen Prins en adjudant.
Middels verschillende commissies worden activiteiten georganiseerd die clubs aan elkaar verbinden en die zorgen dat Carnaval blijft leven. Dit alles in nauw overleg en samenwerking met de clubs.

De President heeft de leiding over de raad en 2 ordecommissarissen leiden de Prins en zijn gevolg door de activiteiten.
Elk raadslid is actief in 1 of meerdere commissies zodat het werk en de lol wordt verdeeld op een manier die iedereen past.

De activiteiten vinden doorgaans plaats tussen november en maart.
Hoewel Carnaval natuurlijk nooit écht slaapt…