Eindelijk, eindelijk was het dan zover. Begin juni van dit jaar verschenen er rookpluimen bij het Martinuskapelleke in ’t Everse. Witte rook. De echte carnavalsvierders in Papgat weten wat dat betekent: Er is een nieuwe Prins van Papgat gevonden en hij heeft “Ja!” gezegd. Er hoeft niet uitgelegd te worden dat het afgelopen jaar een bijzonder carnavalsjaar is geweest. Of eigenlijk een jaar zonder carnaval. Wat hebben we het met zijn allen gemist. Samen met elkaar lachen, het leven vieren, even de waan van de dag loslaten. Carnaval is een feest van saamhorigheid en verbroedering, tijdens de carnavalsdagen zelf maar ook zeker in de aanloop er naartoe. Iets wat we eigenlijk afgelopen tijd heel hard nodig hadden en misschien nog wel meer zijn gaan waarderen dan ooit.  Prins Twan en adjudant Rolph hebben nog een jaar langer kunnen genieten van hun sterrenstatus. Daar waar nodig en mogelijk hebben zij hun gezicht laten zien. Kijkend naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Top dat zij dit hebben willen doen! Het was een jaar anders dan anders maar het was niet anders.

Maar nu is het dan zover. Er is een Neije! Natuurlijk ondersteund door een adjudant en ander gevolg. Ook dit jaar hebben ze een elftal aan tips dat ze prijs gaan geven in deze krant. En dan is het aan jullie Papbuiken om te raden wie o wie er de scepter gaat zwaaien over Papgat in 2022.

Tip 1: Rara wie ben ik?

Ja, dat willen we allemaal wel weten. Vragen naar de bekende weg. Het neije koppel lijkt in ieder geval van raadsels en spelletjes te houden. Een elastiek om je hoofd met een kaartje erachter en dan mag de ander raden wie je bent. Heeft hij op die manier al eens aangegeven dat hij de Neije was in zijn vriendenkring? Of doet hij dit spelletje graag met zijn kinderen? Verkleed hij zich graag met carnaval op een manier dat je hem niet meer kunt herkennen als spook bijvoorbeeld of verscholen achter een masker. Of heeft ‘rara’ iets te maken met zijn naam. Zijn het zijn initialen of begint zowel de naam van de Neije als zijn adjudant met een R?

Denkt u te weten wie de Neije en zijn adjudant worden aankomend carnavalsseizoen? Lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of schrijf het op een briefje en doe het in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders Irisstraat 4

s