Al een aantal jaren gaat een groep enthousiaste Papbuiken interessante lessen geven op de Rooise basisscholen over het feest carnaval in het algemeen en het Rooise carnaval in het bijzonder. Er is lesmateriaal ontwikkeld en er worden workshops gegeven bijvoorbeeld in carnavalsdansen en tonpraten. Zo wordt het carnavalsgevoel weer doorgegeven aan onze jeugd en het culturele erfgoed bewaard. Een heel mooi initiatief van Stichting Papgat.

Het doet me dan goed om te lezen dat de Neije ook iets met het onderwijs heeft.

Tip 3: Ze hangen graag de meester uit.

 Het zou mooi zijn als de neije en zijn adjudant ook voor de klas staan en zo het carnavalsgevoel weer doorgeven. Het is niet de eerste keer dat er een meester of een leraar prins van Papgat is geworden. Maar een meester ben je niet alleen voor de klas. Je kunt op vele vlakken een meester zijn. Te denken valt aan een brouwmeester. Brouwt hij zijn eigen biertje? Of een meesterkok. Zijn het culinaire experts in de keuken? Houden ze van een potje schaken en noemen ze zich graag grootmeester? Zijn het badmeesters, ijsmeesters, huismeesters, keurmeesters of misschien zelfs burgemeesters? In het laatste geval zijn ze in ieder geval goed voorbereid om 5 dagen de sleutel van Papgat te mogen dragen.

Als ze de meester graag uithangen betekent dat waarschijnlijk dat ze het niet echt zijn maar wel graag doen alsof ze het zijn. Ze willen anderen graag iets leren of ze vinden van zichzelf dat ze ergens heel erg goed in zijn. Ze functioneren op meesterlijk niveau en hebben meesterlijke klasse. Ik denk dat hun grootste meesterwerk nog gaat komen. Namelijk het voortouw nemen en uitdragen van het carnaval in Papgat. Carnaval 2022 zal voor hun in ieder geval een meesterlijke ervaring worden.

Wie wordt dit jaar de bovenmeester van het carnaval in Papgat en wie wordt zijn meesterknecht? Denk je het te weten, lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of doe een briefje in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders, Irisstraat 4.

s