“De jacht op de prins is maar een spelletje” wordt vaak gezegd. Een spel dat gespeeld wordt om de Neije alvast voor te bereiden op zijn komende taak en om de belangstelling voor carnaval in de aanloop naar de onthulling op de 11e van den 11e aan te wakkeren. Toch neemt ieder jaar een aantal groepen jagers dit spelletje heel serieus. Alle aanwijzingen, tips en hints die er maar te krijgen zijn, jagen ze achterna. En als de pijlen een bepaalde richting op gaan wijzen, gaan ze ook letterlijk op jacht naar de prins en wordt menig Papbuik achtervolgd en in de gaten gehouden. Aan de volgende tip is te zien dat de Neije gelukkig ook van een spelletje houdt en het de jagers dit jaar zeker niet makkelijk gaat maken.

Tip 5: Balletje balletje

Wie kent niet de mannetjes op een boulevard aan de Middellandse zeekust die op een tafeltje met 3 bekers “balletje, balletje” spelen, telkens weer proberend om een argeloze toerist geld af te troggelen? Is onze Neije daar zelf ook eens wat geld aan verloren of is hij zelf graag degene die met de bekers schuift?

Maar voor hetzelfde geld speelt hij graag met andere balletjes. Er zijn genoeg sporten te bedenken waar een bal onderdeel van het spel is. Voetbal, hockey, tennis, volleybal. Als het over meerdere ballen gaat moet je wel wat dieper graven en kom je toch al gauw uit bij jeu-de-boules of biljarten. Over biljarten gesproken, misschien hebben ze wel koppies zo glad en rond als een biljartbal en kun je daarom gerust zeggen “balletje balletje” als ze naast elkaar staan. Ook bij golf speel je ieder met een eigen balletje. En balletjes kom je ook zeker op een andere manier tegen bij deze sport.

Misschien houden de Neije en zijn adjudant wel gewoon allebei van een lekker balletje gehakt of zijn ze graag op alle plekken waar het groot bal is tijdens carnaval?

Wil je ook eens een balletje opgooien en denk je te weten wie de Neije en zijn adjudant gaan worden?  Lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of doe een briefje in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders, Irisstraat 4.

s