Carnaval zit boordevol tradities.Die tradities verschillen bovendien vaak nog van dorp tot stad. Ook het kiezen van een prins en de samenstelling van het gevolg gaat overal weer net wat anders. Papgat is in die zin uniek omdat er niet in elke carnavalsvereniging of in ieder kerkdorp een eigen prins gekozen wordt. Er is één prins van Papgat voor alle Papbuiken samen. Die prins op zijn beurt kiest zijn eigen adjudant. Dat moet natuurlijk een zorgvuldige keuze zijn want het carnavalsjaar zullen ze heel veel met elkaar optrekken en bijna alles samendoen. Dan is het wel prettig als je goed met elkaar overweg kunt en elkaar aanvult. Ook al kun je je twijfels hebben over de competenties van het nieuwe koppel door de volgende tip, samen zijn ze in ieder geval wel één.

Tip 6: Het zijn een paar halve bij elkaar.

“Unnen halleve”, dat is eigenlijk iemand die ze niet allemaal op een rijtje heeft. Hopelijk weten de Neije en zijn adjudant toch wel wat ze aan het doen zijn en beginnen ze niet als halve zolen aan dit avontuur. Het zou ook niet fijn zijn als ze er half werk van maken of als een stel halve garen rond gaan lopen. Misschien heeft de een wel last van zijn been en de ander van zijn arm en zijn het daarom een stel halven bij elkaar.

De kans dat deze tip een andere invalshoek heeft is groter. Misschien zijn ze wel de helft van een duo. Te denken valt aan de helft van een carnavalsduo dat optreedt tijdens Papgat op de planken, de helft van een tennisduo, een zakenduo of wellicht de helft van een tweeling.

Halve zou je ook nog kunnen vertalen als semi of demi. Zijn ze semiprofessioneel met een sport bezig of hebben ze het ergens geschopt tot een semi-finale? Houden ze van een demi-sec wijntje en proosten ze met halve glazen met elkaar. Als het glas maar half vol is en niet half leeg.

Weet je het misschien nog maar half en half maar wil je toch een gokje wagen?  Lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of doe een briefje in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders, Irisstraat 4.

s