Carnaval is van oudsher een Katholiek feest. In de Katholieke kerk komt licht als symboliek veelvuldig voor. Nog steeds is die symboliek terug te vinden in het carnavalsfeest zoals we dat heden ten dage vieren. Het officiële carnavalsfeest in Papgat begint met het aansteken van een kaarsje in het Martinuskapelleke op ’t Everse en eindigt met het grote verbrandingsvuur van Willemke Pap op de markt. Voor de mensen die wat minder hebben met het Katholieke geloof, kondigt carnaval in ieder geval de komst aan van de lichtere dagen met meer zonlicht en is het de opmaat naar de lente.

Een lichtpuntje is dan ook dat de Neije en zijn adjudant in ieder geval ook lichtgevoelige types zijn.

Tip 7: Ze hebben allebei het licht gezien.

Om te beginnen hebben ze natuurlijk allebei het levenslicht gezien maar zo simpel zal het wel niet zijn. Heeft het dan inderdaad iets te maken met het ontsteken van de kaars in ’t kapelleke of de verbranding van Willemke Pap? Of heeft deze tip te maken met hun beroep? Zijn ze elektriciens, lichttechnici of zonnepanelen-installateurs? Zijn het voetballers of tennissers die pas aan de gang gaan als de lichtmasten ontstoken zijn? Zijn het reislustige types en hebben ze allebei een reis gemaakt naar het Noorderlicht?

Als de PK het goed heeft gedaan zijn het twee mensen boordevol ideeën en hebben ze daarom wel vaker het licht gezien of een lampje ergens zien branden. Zijn het er twee die nooit naar huis willen op een feestje en zagen ze het licht van de zon alweer opkomen toen ze enigszins licht in het hoofd naar huis toe gingen? Hopelijk met licht op de fiets en niet opgehaald door een auto met zwaailicht. Dat zou niet goed zijn voor het imago van het neije koppel. Zij zouden immers het lichtend voorbeeld moeten zijn van carnaval in Papgat!

Gaat er bij jou al een lichtje op en weet jij wellicht al wie het zijn?  Lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of doe een briefje in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders, Irisstraat 4.

s