Vier dagen per jaar dragen de burgemeesters in Brabant de regie van hun stad of dorp over aan prinsen van allerlei pluimage die de carnavalsvierders een paar dagen een fantastisch feest gaan geven. Dit gebeurt symbolisch door de sleutel van de stad te overhandigen aan de prins carnaval van dat jaar. Een verantwoordelijke taak die ook de Prins van Papgat ieder jaar weer op zich neemt. Voorheen werd de sleutel overgedragen in het gemeentehuis van Papgat, tegenwoordig komen alle prinsen van Meierijstad samen en ontvangen zij de sleutel van de kern waarover zij regeren van burgemeester van Rooij. Een bijzondere sleutel met een verborgen boodschap.

Uit de volgende tip blijkt dat de Neije en zijn adjudant wel iets met sleutels hebben. Dat is natuurlijk al een begin van de sleutel tot succes.

Tip 10: Deze twee maten sleutelen al jaren samen.

Als ze al jaren samen sleutelen, zijn ze misschien vaak in de garage te vinden sleutelend aan hun auto’s of voorheen misschien in hun tienertijd om hun brommertjes wat op te voeren. Daarbij gebruiken ze natuurlijk sleutels in diverse verschillende maten. Of zijn het geen auto’s maar computers waar ze aan sleutelen? Het zou ook kunnen dat ze samen een huis of appartement delen als vrienden of familie en daarom dezelfde sleutel gebruiken. Dus op die manier samen sleutelen.

Als je het over maten en sleutels hebt, kun je ook denken aan muziek. Aan het begin van ieder muziekstuk staat immers een sleutel gevolgd door een flink aantal maten. Maken ze al jaren samen muziek in een orkest of band? Luisteren ze graag naar dezelfde muzieksoort en zijn ze daarin soulmates van elkaar? Het is wel goed om te lezen dat het maten van elkaar zijn. Je moet elkaar wel door en door kennen om samen dit bijzondere avontuur aan te gaan. Dat kan niet met mate maar wel met je maten.

Weet jij de sleutel van dit moeilijke vraagstuk en weet jij uit welke twee maten het neije koppel bestaat?  Lever dan de namen van de Neije en zijn adjudant in bij pkvoorzitterpapgat@gmail.com of doe een briefje in de brievenbus bij de voorzitter van de PK: Patrick Sanders, Irisstraat 4.

s